Vreme čitanja: oko 1 min.

Švajcarska skijašica Lara Gut-Behrami osvojila Veliki kristalni globus u SK

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki uspeh poznate švajcarske skijašice

  • 0
Italy Alpine Skiing Worlds Marco Tacca

Švajcarska skijašica Lara Gut-Behrami osvojila je Veliki kristalni globus, pošto je danas zauzela 10. mesto u trci veleslaloma na finalu Svetskog kupa u Zalbahu.

Lara Gut-Behrami je po drugi put u karijeri osvojila Veliki kristalni globus u Svetskom kupu. Ona dve trke pre kraja sezone ima 1.680 bodova, dok je Italijanka Federika Brinjone druga sa 1.472 poena.

Švajcarska skijašica je danas osvojila i Mali kristalni globus u veleslalomu sa 771. bodom, dok je Brinjone druga sa 750.

Prvo mesto u današnjem poslednjem veleslalomu sezone zauzela je Brinjone, koja je ostvarila vreme od dva minuta, 20 sekundi i pet stotinki. Druga je bila Novozelanđanka Alis Robinson, koja je za pobednicom kasnila sekundu i 36 stotinki.

Mali kristalni globus u slalomu osvojila je ranije Amerikanka Mikaela Šifrin, a do kraja sezone biće vožena još po jedna trka u spustu i superveleslalomu.

Lara Gut-Behrami je vodeća i u spustu i u superveleslalomu i ima šanse da narednog vikenda osvoji još dva Mala kristalna globusa u ovim disciplinama.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ako ovako nastavi, biće bolji od vlasnice: Ono kada učiš psa da skija

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA