Vreme čitanja: oko 2 min.

Gocić: Očekuje nas najteža utakmica u ovom periodu, Marsej je dobro uigran tim

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U drugom meču drugog kola grupe A Top osam faze elitnog takmičenja Jadran dočekuje Pro Reko

  • 0
VK Novi Beograd Foto: VK Novi Beograd

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić izjavio je da njegov tim očekuje težak meč protiv Marseja u Ligi šampiona.

Vaterpolisti Novog Beograda gostovaće u utorak od 20 časova ekipi Marseja u drugom kolu grupe A Top osam faze LŠ.

Ekipa Novog Beograda je u seriji odličnih rezultata, pošto je od starta drugog dela klupske sezone zabeležila tri pobede u domaćem šampionatu, savladavši Vukove, Radnički iz Kragujevca i Crvenu zvezdu, a u elitnom takmičenju su nadigrali Jadran iz Splita.

- Očekuje nas najteža utakmica u ovom periodu, jer je ekipa Marseja veoma jak protivnik. To je dobro uigran tim, koji igra sa puno ritma. U odnosu na prošlu godinu oni su se dodatno pojačali sa dvojicom mađarskih internacionalaca i jednim Italijanom. To je pre svega odlično selektirana ekipa koju u bazenu predvodi naš Andrija Prlainović, od koga dosta toga zavisi u njihovoj igri i zato se maksimalno spremamo za veoma teško gostovanje", rekao je Gocić na konferenciji za medije - prenosi zvanični sajt kluba.

Gocić je još jednom naglasio da je svestan svih kvaliteta rivala, ali je dodao da je optimista u pogledu konačnog ishoda.

- Pokušaćemo da uradimo sve ono što je do nas, odnosno da našu igru dovedemo do optimalnog nivoa. Daćemo sve od sebe i nadam se da ako tako bude bilo možemo da očekujemo dobar rezultat i pobedu, jer iako dosta respektujemo Marsej, imamo stvarno dobar tim i nadam se da ćemo to i pokazati i na ovom gostovanju u Francuskoj - naveo je Gocić.

Za ekipu Novog Beograda na ovoj utakmici zbog povrede ramena neće igrati Đorđe Vučinić, dok su svi ostali vaterpolisti šampiona Srbije spremni za meč u Francuskoj.

Direktor Novog Beograda Slobodan Soro istakao je da je pred aktuelnim šampionima Srbije i osvajačima nacionalnog Kupa izuzetno bitan deo sezone.

- Za nas će ovo biti veoma važno gostovanje, a posle toga nas očekuje i turnir Jadranske lige kome ćemo biti domaćini od 27. do 29. marta. Ono što mene kao direktora kluba posebno raduje je činjenica da ova pauza koja je bila zbog reprezentativnih obaveza vezanih za odigravanje Evropskog i Svetskog prvenstva nije puno uticala na nas i ličimo na ono kako smo izgledali u decembru prošle godine što je i bio pik naše forme. Poslednje dve utakmice protiv Jadrana i Crvene zvezde smo odigrali veoma dobro i mislim da je za očekivati da tako nastavimo i da u istom ritmu odigramo i utakmicu u Marseju - zaključio je Soro.

U drugom meču drugog kola grupe A Top osam faze elitnog takmičenja Jadran u Splitu sutra od 19 sati dočekuje Pro Reko.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA