≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro legendarni sportista (42), momak jedne od najboljih teniserki današnjice

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tuga...

  • 2

Bivši hokejaš, učesnik na dva izdanja Olimpijskih igara i član najjačeg šampionata u sportu na ledu Konstantin Kolcov (42) preminuo je u ponedeljak.

Mediji ne navode tačan uzrok smrti, osim podatka da je beloruski sportista i trener boravio u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kolcov je tokom igračke karijere bio učesnik na dva turnira Olimpijskih igara 2002. i 2010. godine i za nacionalnu selekciju ukupno odigrao 123 meča uz 34 data gola i 21 zabeleženu asistenciju.

U vreme igračkih dana promenio je opremu brojnih ekipa u KHL-u (Omladina, Dinamo Minsk, AK Bars, Severstal, Spartak Moskva), dok je od 2002. do 2006. godine bio i član Pitsburg Pingvinsa u NHL-u.

Posle dana na terenu započeo je i trenerski posao, a od njega se oprostio tim Salavet Julajev iz Ufe u kom je radio kao pomoćni trener.

On je od 2021. godine bio u vezi sa trenutno drugom teniserkom sveta Arinom Sabalenkom, koja je prethodno tokom 2019. ostala i bez oca Sergeja koji se takođe bavio hokejom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA