Vreme čitanja: oko 2 min.

Sanja Vukašinović i Teodora Vukojević briljirale u Dortmundu!

S. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bravo!

  • 0
Streljaštvo -, Sanja Vukašinović i Teodora Vukojević Foto: Streljački savez Srbije

Reprezentativci Srbije su na sjajan način stavili tačku na učešće na 36. ISAS kupu u Dortmundu. Poslednjeg dana seniorskog turnira naše takmičarke su osvojile dve medalje. Sanja Vukašinović je stigla do srebra, a Teodora Vukojević do bronze u gađanju malokalibarskom puškom iz trostava.

U finale za muškarce plasirao se Lazar Kovačević i na kraju zauzeo sedmo mesto. Sem visokih plasmana, pred nastavak sezone ohrabruju i ostvarenja u kvalifikacijama. Svi naši strelci su u postigli vredne rezultate, a finalisti i obarali rekorde.

Lazar Kovačević je u muškim kvalifikacijama pogodio 594, sa trećeg mesta ušao u finale i za dva kruga nadmašio državni rekord koji je bio u vlasništvu Milenka Sebića od prošlogodišnjeg Svetskog kupa u Kairu. Sebić je danas u Dortmundu zabeležio 590 kruga, dva manje od rezultata neophodnog za finale. Završio je na 13.mestu

Rekord kvalifikacija Srbije u trostavu za dame je u Dortmundu dva puta izjednačen u dva dana. U utorak je Sanja Vukašinović u eliminacijama pogodila 594 kruga i izjednačila nacionalni rekord Teodore Vukojević sa Evropskih igara u Vroclavu 2023. Danas je Vukojevićeva skupila 594 kruga i zauzela treće mesto u kvalifikacijama, ispred Vukašinovićeve koja je do plasmana u finale došla pogodivši 593 kruga. Andrea Arsović je bila 15, sa 589. Od finala je bila krug daleko.

Streljaštvo -, Sanja Vukašinović i Teodora Vukojević Foto: Streljački savez Srbije

U finalu za dame nekoliko takmičarki je do samog kraja bilo u izjednačenoj borbi za medalje. Pet hitaca pred kraj, posle 40 ispaljenih metaka, Teodora Vukojević je držala čelnu poziciju sa malom prednošću ispred Indijke Aši Čuksej. Sanja Vukašinović je u tom trenutku bila na deobi od četvrtog do šestog mesta. U završnici je bilo nekoliko preokreta, ali Indijka je bila najsigurnija. Čuksejovoj je pripalo zlato, sa 0,8 krugova boljim rezultatom od Vukašinovićeve , dok je Vukojevićeva završila na trećoj poziciji.

Lazar Kovačević je bio sedmi u muškom finalu, a u trenutku kada je ispadao, nepun krug ga je delio od šestog mesta i nastavka borbe za odličja.

Iz Dortmunda se naši strelci vraćaju sa tri medalje, jer prvog dana Kovačević je osvojio bronzu vazdušnom puškom. Predstojećeg vikenda očekuje ih državno prvenstvo vazdušnim oružjem u Smederevu, a u aprilu olimpijski kvalifikacioni turnir u svim disciplinama u Rio de Žaneiru.

(Telegraf.rs / Steljački savez Srbije)

Video: Ljuti ste na naše strelce kada pogode 8,8? Pogledajte koliko je streljaštvo težak sport

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA