≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovako nešto se ne viđa skoro nikada! Savio protivnika u perecu i umalo ga "razbio" kao beba zvečku

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajan potez...

  • 0

Martovsko ludilo u košarci nam priređuje iznenađenje za iznenađenjem, pa su tako nakon Kentakija ispali i košarkaši Viskonsina od Džejms Medisona (72:61), ali u toku su nacionalna takmičenja i u drugim sportovima.

Američki fudbal, bejzbol i hokej su izuzetno popularni "preko bare", međutim i ostale discipline imaju svoje turnire, pa nas je tako "put" odveo i do rvanja.

Vrlo gadna scena viđena je u četvrtfinalu nacionalnog šampionata u Kanzas Sitiju i okršaju Džesija Mendeza sa Ohajo Stejta i polaznika Nebraske Broka Hardija.

Prvopomenuti prvi favorit za titulu je izveo nešto što se jako retko viđa, posebno na ovom nivou. Uhvatio je Mendez rivala na takav način da je u momentu delovalo da će ga u poptunosti "slomiti".

Rukama ga je obgrlio za jednu stranu tela, nogama za drugu i prevrnuo na takav način da su Hardiju noge, pa tako i čtiavo telo ostali "zarobljeni" i tu mu više nije bilo spasa kada je u pitanju takmičenje.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by NCAA Wrestling (@ncaawrestling)

Poraženi je bio u šoku nakon izvedenog poteza pod nazivom "spladle" i nije mu bilo svejedno dok ga Mendez nije pustio.

To je ustvari tehnika koja se koristi kao konta-napad i rvač koji je u podređenom položaju sovju težinu usmerava na glavu protivnika kako bi sprečio njegov napredak, a zatim pokušava rukama preko tela da dosegne drugu stranu nogu i poušava nogama da spreči rivala da se izvuče.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Bleacher Report (@bleacherreport)

(Telegraf.rs)

Video: Srbin treći na US openu: Rvač Marko Bojković niže uspehe u Americi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA