Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajan uspeh veslača Srbije u Italiji: Osvojene tri medalje, pao olimpijski šampion

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svi su članovi Partizana

  • 0
Veslači sjajni u Italiji Foto: VK Partizan

Sjajne vesti stižu iz Italije! Veslačica Jovana Arsić i veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković, naši najbolji reprezentativci i članovi Partizana, na prestižnoj regati "Paolo Daloja" u Italiji osvojili su dve zlatne i jednu bronzanu medalju.

Jovana je u disciplini skif, osvajanjem prvog mesta odlučna u nameri da i na Olimpijske igre ide sa istim ciljem – osvajanje zlatne medalje. U istoj disciplini, u kojoj su nastupali Pimenov i Mačković, Pimenov je osvojio zlato, dok je Mačković zauzeo treće mesto i bronzanu medalju.

- Nakon zimskih priprema i svih izazova koji nas očekuju ove sezone, današnja regata nam je odličan pokazatelj da smo na dobrom putu. Pimenov je izveslao odličnu trku, a nakon povrede Vasića koji vesla dvojac sa Mačkovićem, odlučili smo da i Martin vesla u disciplini skif - rekao je selektor reprezentacije Srbije Nikola Stojić i dodao:

- Obojica su pokazali spremnost pred predstojeću kvalifikacionu regatu za odlazak na Olimpijske igre, koja se održava krajem aprila u Mađarskoj. U prilog dobre forme govori da je aktuelni olimpijski šampion zauzeo četvrto mesto. Jovana radi u istom ritmu i pokazuje visok nivo spremnosti za predstojeće Olimpijske igre - izjavio je Stojić, koji je se još jednom zahvalio Olimpijskom komitetu Srbije na podršci koju pruža našim veslačima.

(Telegraf.rs)

Video: Kako izgleda trening na Adi veslačice Jovane Arsić

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA