≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski olimpijac iz Tokija pao na doping testu

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bio je učesnik Olimpijskih igara u Tokiju, a sada je pao na testiranju na nedozvoljene supstance

  • 0
Uroš Nikolić Foto: Ivica Veselinov / MN Press

Uroš Nikolić, srpski reprezentativac u plivanju i učesnik Olimpijskih igara u Tokiju, bio je pozitivan na doping testu tokom Svetskog prvenstva u Dohi prethodnog meseca.

Nikolić, srpski olimpijac koji je nedavno bio deo štafete četiri puta sto metara slobodno, suočava se s nezvaničnim pozitivnim rezultatom na zabranjenu supstancu pseudoefedrin.

Ova supstanca je pronađena u leku koji je koristio radi lečenja alergije, prema informacijama koje je dobio "Sport klub".

Nakon saznanja, Nikolić je odmah podneo žalbu, a Svetska antidoping agencija (WADA) je pristala na sprovođenje retroaktivnog izuzeća terapije (TUE).

On je priložio dokumentaciju koja potvrđuje da je lek koristio u medicinske svrhe, te se sada očekuju dalji koraci i odluka o eventualnoj kazni.

Nikolić je angažovao pravne zastupnike kako bi dokazao da supstancu nije koristio radi poboljšanja sportskih performansi.

Međutim, čak i minimalna kazna bi mogla rezultirati propuštanjem Evropskog prvenstva u Beogradu u junu i Olimpijskih igara u Parizu u julu ove godine.

U slučaju da se dokaže krivica, rezultati štafete u Dohi bi bili poništeni, ali to ne bi uticalo na nastup srpskog tima na Olimpijskim igrama u Parizu.

(Telegraf.rs)

Video: Obuka neplivača: Uz Nemanju i Kristijana otkloni se svaki strah

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA