≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo moguće? Slovenački biciklista promašio stazu i zbunio sve, a na kraju je odneo veliku pobedu

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Primož Roglič je uprkos "brljotini" uspeo da ostane daleko ispred svih

  • 0
Primož Roglič Foto: Twitter / Printscreen / ammattipyoraily

Biciklizam je jednostavan sport. Samo treba doći od tačke A do tačke B za najkraće moguće vreme. Ali pritom ne treba skrenuti sa pravog puta... A baš to se dogodilo najboljem slovenačkom biciklisti, Primožu Rogliču na 63. izdanju Tura Baskije.

Naime, on je na pojedinačnom hronometru koji je vožen ulicama Iruna baš pred ciljnu ravninu skrenuo u sporednu ulicu i na taj način izgubio nekoliko desetina sekundi, a time i potpuno zbunio navijače koji su se nalazili na licu mesta.

Nakon što je shvatio da to nije pravi put, Roglič se okrenuo i prošao kroz cilj, a da stvar bude još neverovatnija, on je uprkos svemu što mu se dogodilo uspeo da pobedi na ovoj trci, pošto je deonicu od 10 kilometara sa jednim kategorizovanim usponom prešao za 12 minuta i 34 sekunde.

Problem je nastao u tome što su organizatori otvorili navedenu ulicu kako bi tuda prolazili automobili koji prate takmičare na stazi i nude pomoć, ali ona nije bila obeležena na pravi način, pa je Roglič pomislio da se tuda nastavlja sama trka.

Drugo mesto na trci iza Rogliča pripalo je Džeju Vajnu iz Australije sa sedam sekundi sporijim vremenom. Inače, ovo je Rogliču 81. pobeda u karijeri, a peta etapna na Turu Baskije gde je dva puta bio ukupni pobednik.

(Telegraf.rs)

Video: Od starih bicikala pravi fenomenalna prevozna sredstva, neka čak nemaju volan

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA