Vreme čitanja: oko 1 min.

Uroš Bregar: Vidi se napredak, dobar rad u klubovima i individualno, idemo u Bugarsku da pobedimo

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Važan duel za rukometašice...

  • 0
Ženska rukometna reprezentacija Srbije Foto: Tanjug/AP

Ženska rukometna reprezentacija Srbije priprema se u Pirotu za poslednji ciklus kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i utakmice sa Bugarskom i Turskom.

Duel sa Bugarkama igra se sutra od 16 časova u Šumenu, a potom sledi duel sa Turkinjama u nedelju od 18 sati u Zrenjaninu.

Srbija je trenutno na trećoj poziciji u grupi 6 sa tri boda, dva manje od Turske. Crna Gora ima maksimalnih osam i već je obezbedila plasman, dok je Bugarska bez bodova.

- Dobro smo trenirali, danas su sve igračice bile na raspolaganju, stigle su nam i devojke koje igraju u inostranstvu. Vidi se napredak, dobar rad u klubovima i individualno. Odradili smo dobru pripremu i idemo u Bugarsku sa ciljem da ostvarimo pobedu - istakao je selektgor Uroš Bregar za sajt RSS.

Na startu kvalifikacija, Srbija je u Zrenjaninu savladala Bugarke sa 40:16, ali kapiten Jovana Risović smatra da će meč u Šumenu biti veći izazov, uprkos tome što se imperativ pobede ne dovodi u pitanje.

- Meč u Bugarskoj sigurno neće biti lagan kao u Zrenjaninu. Odlučujuća stvar će biti svakako naš pristup, moramo dobro da otvorimo meč da bismo kontrolisale igru sve vreme. Od starta moramo da igramo čvrsto u odbrani da bismo stvorile dobre uslove za golove iz tranzicija i kontri. Nadam se da će nam taj meč doneti samopouzdanje i biti dobra uvertira za Tursku - rekla je Risović.

Evropski šampionat održava se u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj od 28. novembra do 15. decembra.

Plasman na finalni turnir obezbediće po dve najbolje plasirane selekcije iz svake od osam grupa, plus četiri najbolje trećeplasirane selekcije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Zagrmelo iz svlačionice srpskih juniora: Ko da mi otme iz moje duše Kosovo! Slavi se polufinale SP

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA