Vreme čitanja: oko 1 min.

Čuveni Mikel Hansen završava karijeru!

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Legendarni danski rukometaš ostaviće loptu po završetku tekuće takmičarske godine

  • 0
Mikel Hansen, rukometaši Danske, rukometna reprezentacija Danske Foto: Bildbyran / ddp USA / Profimedia

Čuveni danski rukometaš, Mikel Hansen, nekoliko puta proglašavan za najboljeg možda čak i koji je ikada kročio na terene, završiće svoju karijeru na kraju sezone prenosi danski TV2.

Zbog pomenute odluke, njegov aktuelni klub Olborg sazvao je vanrednu konferenciju za medije na kojoj će se Hansen obratiti povodom svoje odluke da završi sa igrom posle dugih 15 godina.

Hansen je već napunio 36 godina, a prema saopštenju, na konferenciji će se govoriti o "budućoj saradnji Olborga i Hansena".

Danska nacionalna televizija pokušala je da kontaktira Hansena za komentar, ali on nije želeo da priča o bilo čemu pre zakazane konferencije u sredu od 12.30 časova.

On je odigrao čak 266 utakmica za reprezentaciju Danske, postigao 1.350 golova, a kako stvari stoje, priču će završiti na Olimpijskim igrama u Parizu.

U karijeri je nastupao za danski Olborg, francuski PSŽ, Kopenhagen, Barselonu i GOG. Tri puta je proglašen za najboljeg rukometaša sveta - 2011, 2015. i 2018. godine.

Osvojio je gotovo sve što se može osvojiti u rukometu - Evropsko prvenstvo, Svetsko prvenstvo, Olimpijske igre i mnogobrojne klupske titule.

(Telegraf.rs)

Video: Majka u 50-toj, da moguće je! Legendarna srpska rukometašica Srbije poslala moćnu poruku!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA