≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Umro Lorens Lučino

S. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lučino je postao predsednik Red Sox-a 2002. godine

  • 0
Bejzbol Boston Red Soks Leri Lučino Boston Red Sox president Larry Lucchino Foto: Profimedia/ddp USA/USA TODAY Network

Lari Lučino, bivši predsednik Red Sox-a koji je pomogao izgradnju franšize u jedan od najprestižnijih bejzbol timova 21. veka, preminuo je u 78 godini.

- S tugom delimo vest da je naš voljeni brat i ujak, Lorence Lučino, preminuo 2. aprila okružen svojom porodicom. Porodica Lučino želi da se zahvali njegovim prijateljima i negovateljima koji su ga u poslednjih nekoliko meseci okružili ljubavlju, smehom i srećnim uspomenama - porodica je navela u saopštenju objavljenom na društvenim medijima tima.

Lučino je postao predsednik Red Sox-a 2002. godine, nakon što je tim kupila grupa vlasnika predvođena Džonom Henrijem. Pod Lučinovim vođstvom, tim je osvojio Svetsku seriju 2004. godine - prvu titulu šampiona posle 86 godina - a potom još dve titule Svetskih serija 2007. i 2013. godine. Lučino je napustio mesto predsednika 2015. godine. Lučinova karijera sa Red Sox-om bila je ponekad konfliktna, uključujući i sukobe sa generalnim menadžerom Teom Epstajnom, mladim izvršnim direktorom koga je uzgajao tokom njihovog boravka u upravnim odborima Baltimore Oriolesa i San Diego Padresa.

Lučino je pomogao da Epstein dođe u Red Sox-e, gde je 2002. postao najmlađi generalni menadžer u istoriji Major League Baseball-a sa 28 godina. Epstein se danas široko smatra jednim od najvećih izvršnih direktora u istoriji MLB-a, sa dve Svetske serije vođenja uprave Red Sox-a i još jednom vođenja uprave Chicago Cubs-a.

Lucchino je takođe bio ključan u osnivanju Worcester Red Sox-a, glavnog pomoćnog tima major lige. Bio je vlasnik i predsednik Triple-A tima kada je još bio smešten u Pawtucket, Rhode Island, i pomogao je da se preseli u Worcester. Premestaj je mnogima bio dobar za centralni grad Massachusettsa, gde je tim debitovao 2021. godine, ali je ostavio dugogodišnje navijače u Pawtucket-u ljutim i žalosnim. Lucchino je prodao Worcester Red Sox kasno prošle godine.

Pored svojih bejzbol aktivnosti, Lucchino je bio predsednik Jimmy Fund-a, dobrotvorne organizacije za dečji kancer koja je decenijama bila povezana sa Boston Red Sox-om. Ta borba je bila lična Lucchinu, koji se borio sa kancerom više puta tokom svog života.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA