≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve spremno za treći Vršački trejl

E. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Spremite se...

  • 0
Vršački trejl Foto: SRFS

Narednog vikenda trkom u Vršcu kreće serijal trejl trka „Challenge race“ u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije. Ovo je prva od sedam trka, liga počinje startom prve trke kod Vršačke kule, subota 6. aprli, i završava se u novembru na Zlatiboru a u međuvremenu imaćemo ovakve manifestacije u Košutnjaku, Novom Pazaru, Katićima, na Goliji i Smederevu, gde će po prvi put biti održano jedno ovakvo takmičenje.

Vršački trejl biće održan po treći put, na izazovnom terenu u neposrednoj blizini grada, na Vršačkom bregu. Dužine je 9km, počinje i završava se kod Vršačke kule, organizator Savez za rekreaciju i fitnes Srbije na startu lige očekuje oko stotinu trkača koji će se boriti za vredne nagrade u Vršcu ali i za ukupan plasman u ligi „Challenge race“.

- Ovo je prva od sedam trka, počinjemo u Vršcu i sezonu trejl trka završićemo na Zlatiboru. Očekujemo dobru trke, dobra vremena ali veliki broj takmičara koji će se oprobati u ovoj disciplini koja je sve više zastupljena među našim trkačima. - rekao nam je Dragan Tomašević predsednik Saveza za rekreaciju i fitnes Srbije.

Prošle godine pobednici su bili Milan Ivanović (1.10,17) i Dragana Vidović koja je ubeljivo slavila sa vremenom 1.27,33.

Sastavni deo trke će biti „Trail cleaner“ akcija, društveno odgovorna aktivnost koja podrazumeva čišćenje planinskih staza i šetališta u prirodi. Prošle godine skupljeno je 11 džakova smeća i još dodatni kabasti otpad poput branika automobila ili usisivača.

- Za taj deo trke nije potrbena prijava, samo dobra volja i malo slobodnog vremena. Dođite i pridružite nam se u jednoj dobroj misiji koja će vam omogućiti da se bolje osećate i na fizičkom i na drštveno odgovornom planu. - dodao je Dragan Tomašević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA