≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksandar Komarov obezbedio olimpijsku normu

D. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki uspeh rvača Srbije

  • 0
Aleksandar Komarov Foto: Rvački savez Srbije

Reprezentativci Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Aleksandar Komarov obezbedio je olimpijsku normu za učešće na Igrama u Parizu ovog leta, nakon što je na turniru evropskih kvalifikacija u Azerbejdžanu izborio plasman u finale.

Aleksandar Komarov je u kategoriji do 87 kg vizu za najveću svetsku smotru sporta u glavnom gradu Francuske osigurao tako što je u prvom kolu pobedio Ivana Hukleka iz Hrvatske sa 7:5, u četvrtfinalu je bio bolji od Nemca Hanesa Vagnera rezultatom 5:3, a u polufinalu je tehničkim tušem već u prvom minutu savladao Turpala Ali Bisultanova iz Danske.

Srpski olimpijski tim sada ukupno broji 81 sportista, od čega su čak četvorica rvači. Pre Komarova, olimpijske vize osigurali su Mate Nemeš, Hetik Cabolov i Stevan Mićić.

U evropskim kvalifikacijama učestvovali su još Viktor Nemeš, Georgij Tibilov, Mihail Kadžaja i Boris Petrušić, ali nisu imali uspeha. Ipak, oni će imati još jednu šansu da se izbore za učešće na Olimpijskim igrama i to na turniru svetskih kvalifikacija koji se od 9. do 12. maja održava u Istanbulu.

(Telegraf.rs)

Video: Luda proslava svetske titule Zuraba Datunašvilja: Stefanek ga nosio na rukama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA