Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez Damira Mikeca: Sedmoro strelaca Srbije u Rio de Žaneiru na kvalifikacionom turniru za OI

L. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0
Damir Mikec i Zorana Arunović Foto: SSS

Sedmoro reprezentativaca Srbije učestvovaće na svetskom olimpijskom kvalifikacionom turniru vazdušnim i malokalibarskim oružjem koji 12. aprila počinje u Rio de Žaneiru.

Stručni štab SSS je odredio sastav u koji je uvrstio četiri takmičarke i tri takmičara puškom. U timu su: Teodora Vukojević (Čika Mata), Andrea Arsović (Partizan), Ivana Anđušić Maksimović (Akademija Maksimović), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Lazar Kovačević (Jagodina 92), Milenko Sebić (Novi Sad 1790) i Milutin Stefanović (Čika Mata).

U svakoj pojedinačnoj disciplini deliće se po dve olimpijske kvote, za koju će konkurisati reprezentativci 75 država.

- Damir Mikec je otkazao učešće, sa bratom i trenerom Goranom je odlučio da propusti takmičenje i nastavi opravak od povrede podlaktice. Dosta bolje se oseća - istakao je sportski direktor SSS Dragan Marković, uz koga će u stručnom timu u Riju biti selektor za pušku Dragan Donević, treneri Stevan Pletikosić i Milan Armuš.

Srpski strelci će se za plasman na OI boriti u četiri discipline.

- Po pravilima, svaka zemlja može da prijavi po tri predstavnika po disciplini. Ivana Anđušić Maksimović će gađati samo vazdušnom puškom, a Sanju Vukašinović, samo malokalibarskom puškom iz trostava. Ostali naši reprezentativci će učestvovati u obe discipline. S obzirom da je sezona malokalibarskim oružjem tek na početku, naši strelci nisu imali mnogo prilika da se takmiče MK puškom - istakao je Marković.

Kontinentalna kvalifikaciona takmičenja su završena na skoro svim kontinentima. Ove sedmice se u Buenos Ajresu privodi kraju Prvenstvo Severne, Srednje i Južne Amerike.

Poslednje kvote biće raspodeljene na Evropskom prvenstvu malokalibarskim oružjem u Osijeku, krajem maja i početkom juna.

Po završetku EP će biti poznato i koji strelci će učešće na OI obezbediti na osnovu svetskih rang lista. Samo po jedan takmičar/takmičarka u svakoj disciplini će dobiti kvotu prema plasmanu na listi.

Na ovogodišnjim Olimpijskim igrama će učestvovati 340 strelaca, 20 manje nego u Tokiju pre tri godine.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Ljuti ste na naše strelce kada pogode 8,8? Pogledajte koliko je streljaštvo težak sport

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA