≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rukometašice Srbije idu na Evropsko prvenstvo! Rasturile Tursku i potvrdile da im je mesto među najboljima

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajna partija izabranica Uroša Bregara

  • 1
Rukometašice Srbije, ženska rukometna reprezentacija Srbije Foto: MN Press / I. Veselinov

Rukometašice Srbije prešle su ciljnu ravninu! Posle turbulentnih kvalifikacija, u odlučujućem duelu protiv Turske bile su one prave i uz pobedu su uspele da se zajedno sa Crnom Gorom plasiraju na Evropsko prvenstvo - 30:22.

Utakmica se igrala u čuvenoj "Kristalnoj dvorani" u Zrenjaninu, gde su navijači mogli od početka do kraja da uživaju u odličnoj igri naših devojaka.

Već do poluvremena je Srbija stekla ozbiljan kapital od četiri gola (14:10), a tim Uroša Bregara nije popuštao pritisak ni u nastavku, već je igrao pod istim naletom i na kraju je malo nedostajalo da pobeda možda bude i dvocifrenom razlikom.

Podsetimo, pre ovog meča, Srbija je znala da je dalje vode pobeda ili nerešen rezultat u meču sa Turkinjama, jer je prvi meč na strani završen nerešenim ishodom (29:29), a naše devojke su imale daleko bolju gol-razliku u preostalim duelima.

Kao prve iz naše grupe su se plasirale Crnogorke, koje su nas dva puta jako tesno pobedile (31:30 i 26:25), jednom i uz sudijski skandal kada je Uroš Bregar pre vremena ušao na teren i ironično aplaudirao hrvatskim arbitrima.

Evropsko prvenstvo na programu je od 28. novembra do 15. decembra ove godine, a igraće se u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

(Telegraf.rs)

Video: Rukometašice plasman na Svetsko prvenstvo slavile uz hit Nedeljka Bajića Baje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Нерон🎼🎼🎼

    7. april 2024 | 23:17

    Честитке❗Видимо се у новембру.Лепа и здрава наша младост да сте певаљке писало би се о вама овако дај Боже и овај коментар да прође!🫅❤️🦚

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA