≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Užice će slaviti do kasno u noć: Odbojkašice Jedinstva se posle dugih sedam godina vratile u Superligu Srbije!

S. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ogroman uspeh za slavni klub iz grada na Đetinji, koji se polako vraća na staze stare slave

  • 1
ŽOK Jedinstvo Užice Foto: Youtube / TV 5 Užice / Printscreen

Užice večeras slavi svoje odbojkašice! Slavno Jedinstvo se posle sedam godina konačno vratilo u društvo najboljih, pošto se večerašnjom pobedom nad Borcem u Čačku u četiri seta plasiralo u Superligu Srbije za narednu sezonu - 3:1 (25:22, 19:25, 25:17, 25:17)!

Prvi put od sezone 2016/17, gledaćemo Užičanke u najboljem rangu srpske ženske odbojke. Potpuno zasluženo. Kroz Prvu ligu Srbije prošle su sa samo četiri poraza uz 18 pobeda, koliko su imale i odbojkašice Novog Sada, ali je presudio bolji set količnik Jedinstva, koje je sakupilo ukupno 51 poen naspram za devojke iz Srpske Atine.

Moglo je Jedinstvo još prethodnog vikenda u Užicu pred više od 2.500 gledalaca uz trubače da proslavi titulu, da je pobedilo Crno Bele 011, drugu ekipu Partizana, ali pošto se to nije desilo, moralo je da se sačeka na ovo poslednje kolo i gostovanje Borcu iz Čačka.

Tada su rivalke slavile u pet setova posle velike drame, uprkos glasnoj podršci publike, ali danas su Užičanke, ponovo uz podršku navijača koji su doputovali u Čačak iz grada na Đetinji, obavile posao na pravi način i slavile u četiri seta.

ŽOK Jedinstvo Užice Foto: Youtube / Printscreen / TV 5 Užice

Podsetimo, ovaj tim je dominirao u doba najtežih sankcija našoj državi krajem 20. veka, a potom je svoj sjajan niz rezultata produžio i u prvu dekadu 21. veka. Tada u dvorani "Veliki park" nije mogla da padne ni igla. Preko 4.000 gledalaca je gledalo utakmice Jedinstva u to doba, a mnogi bi ostajali ispred dvorane.

Danas gotovo da nije bilo nikakve drame u Čačku. Užičanke su diktirale ritam u svakom setu, osim u drugom gde su Čačanke uspele da iskoriste kratak pad u njihovoj igri.

Po završetku meča, one su od gradonačelnice Užica, Jelene Raković-Radivojević dobile trofej namenjen šampionkama Prve lige Srbije zajedno u društvu direktorke kluba, Vesne Čitaković-Đurišić, nekadašnjeg legendarnog kapitena reprezentacije Srbije.

(Telegraf.rs)

Video: Maja Ognjenović za Telegraf: Turska je napravila uspešan sistem i to im se isplatilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA