Vreme čitanja: oko 2 min.

Heroji Novog Beograda Filipović i Granados složni: "Najbolji kad je najpotrebnije, zasluženo osvojen trofej"

L. I.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Veliki podvig izabranika Živka Gocića...

  • 0
Filip Filipović, VK Novi Beograd Foto: MN Press / Marko Metlaš

Kapiten vaterpolista Novog Beograda Filip Filipović posle pobede protiv Jadrana iz Splita (15:7) i osvojene titule u Jadranskoj ligi nije krio oduševljenje, te je naveo da ekipa pokazuje svoj DNK.

- Kao i posle prvog osvojenog trofeja ove sezone u Kupu, definitivno ekipa pokazuje svoj DNK i to je ono što me raduje. Kad je najteže i kad je najizazovnije ova ekipa odgovori na pravi način - rekao je Filipović, a onda nastavio:

- Video sam naslove u medijima ovih dana u kojima je provejavao stav da smo u igri za titulu, ne i favoriti. Sasvim je razumno da srpska javnost odavno ne razume i ne veruje u srpski vaterpolo, ali apsolutno ne treba da meša reprezentaciju i klupsko takmičenje. Novi Beograd je osvojio regionalno takmičenje i mnogo mi je drago zbog toga i što je to učinjeno usred Splita i na ovakav način.. Čestitam igračima i stručnom štabu koji je u najodlučnijim trenucima očigledno pokazao najveću zrelost, staloženost i znanje. Rezultat 15:7 sigurno nije bio sticaj okolnosti - istakao je legendarni vaterpolista.

Filipović je u duelu sa Splićanima postigao tri gola, a jedan od najtrofejnijih vaterpolista sveta svih vremena ističe da je Novi Beograd tokom čitavog meča protiv Jadrana imao kontrolu dešavanja u bazenu.

- Imali smo pre svega viziju onog što smo hteli da uradimo. Odbrana je zaista funkcionisala na najvišem mogućem nivou. Zaista smo dominirali, što i rezultat pokazuje protiv ekipe koju čine sedam, osam reprezentativaca Hrvatske koja je svetski prvak. Pobedili smo na gostujećem terenu u trećoj utakmici u razmaku od samo 48 sati, sa suđenjem koje bolje da ne spominjem. Zaista smatram da je odbrana bila ključ uspeha u ovom meču - istakao je Filipović.

Sjajnu partiju u odlučujućem meču protiv Jadrana pružio je Alvaro Granados, koji je postigao sedam golova.

- Znao sam da će ovaj turnir biti veoma težak, što zbog kvaliteta rivala što zbog činjenice da smo igrali tri utakmice u samo tri dana. Ali, mi smo Novi Beograd, imamo sjajan tim, sastavljen od dosta iskusnih igrača kao što su Filipović, Pijetlović, Ćuk i nove generacije vaterpolista, koji je odlično uklopljen. Zasluženo smo osvojili titulu Jadranske lige.

Iako je Novi Beograd nadigrao splitski Jadran za čak osam golova razlike, Granados smatra da ipak nije bilo lako.

- Ubedljiv trijumf je bio posledica naše izvanredne igre. Pokazali smo kad je bilo najpotrebnije šta sve možemo kao tim. Ovo je bila vin-vin situacija za nas, jer ne samo da smo osvojili trofej već smo i sami sebi dokazali na koliko visokom nivou zaista možemo da igramo.

Fantastičan lični učinak Granados je skromno prokomentarisao.

- Uvek se trudim da dam sve od sebe. Neki put uspem tome, a neki put mi to ne pođe za rukom. . Pokušavam da radim ono što najbolje znam, da budem agresivan i to je ovog puta dalo rezultat. Ključ je bila sjajna timska igra i naša odlična odbrana - zaključio je Granados.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "Obradović me pozvao na utakmicu, bilo je fenomenalno!": Legendarni Hrvat ekskluzivno za Telegraf

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA