≫ 

Vreme čitanja: oko 5 min.

Odbojkaši Zvezde "uništili" Partizan u prvom meču finala Superlige! Crno-beli bez šansi, sve gotovo u tri seta

S. T.

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ubedljiva je bila domaća ekipa

  • 5

Odbojkaši Crvene zvezde napravili su prvi korak ka tituli šampiona Srbije! Oni su večeras na domaćem terenu bili i više nego dominantni protiv večitog rivala Partizana, koji nije imao nikakav ritam u igri i na kraju je doživeo zaista ubedljiv poraz u tri seta - 3:0 (25:19, 25:21, 25:?)!

Ovo je, podsetimo, bio prvi put da Zvezda i Partizan igraju u finalu Superlige od 2015. godine. Tada su crveno-beli bili bolji sa 3:1 u seriji, a i ovoga puta imaju prednost domaćeg terena.

I odlično su se snašli odbojkaši Zvezde protiv Janjićevih momaka na svom terenu. Uz malo više odmora, s obzirom na to da je Partizan morao da igra i majstoricu protiv Radničkog iz Kragujevca, crveno-beli su veoma lako prelomili ovaj meč u svoju korist.

U prvom setu su vrlo rano uspeli da steknu opipljivu prednost od pet poena, koju su potom održavali do samog kraja seta. Ni u jednom momentu nije Partizan mogao da uspostavi ritam, a Zvezda je odlično servirala i sprečavala svaki eventualni nalet crno-belih.

Iako je drugi set krenuo dosta bolje po crno-bele, koji su poveli sa +3, vrlo brzo je usledila reakcija Zvezde. Kritična po Janjićev tim bila je serija Zvezde od 4:0 sredinom ovog dela igre kada su domaći uspeli da povedu sa +2 (16:14), a potom su diktirali tempo do samog kraja.

Vraćao se Partizan na nerešen rezultat, ali bezuspešno, pošto je ponovo naglo pao u igri na samom kraju i dopustio prednost od 2:0 za Zvezdu.

I treći set je protekao u mnogo boljoj igri Zvezde. Crno-beli su brzo pali u minus od četiri do pet poena, a tek pred sam kraj seta uspeli su da unesu malo drame kada su prišli na 22:20. Ipak, u momentima kada su mogli čak da se prišunjaju i na samo jedan poen deficita, usledila je velika greška i aut po dijagonali crno-belih, što je bila i tačka na ovaj meč.

Partizan će pokušati da uzvrati u drugom meču koji je na programu za tri dana, 17. aprila.

Tok meča ste mogli da pratite na Telegraf Sportu.

UŽIVO Crvena zvezda - Partizan 3:0 (25:19, 25:21, 25:23)

TOK MEČA 

III SET

25:23 - Drugu meč loptu Zvezda koristi, pa je ovaj meč gotov posle samo sat i 35 minuta.

24:23 - Preostaje još jedna, aut pri servisu...

24:22 - Dve meč lopte za Zvezdu! 

20:17 - Još pet poena deli Zvezdu od pobede na ovom meču.

18:14 - Zvezda se održava iznad crno-belih, koji nikako ne uspevaju da nađu seriju kojom bi se vratili u meč. Blok funkcioniše odlično za Zvezdu.

16:12 - Održava se prednost Zvezde, koja je na devet poena od konačne pobede.

14:9 - Usledio je brutalan odgovor Zvezde. Tri vezana poena crveno-belih, ponovo je +5.

11:9 - Međutim, evo drame i tajmauta Zvezde! Partizan vezuje tri poena i potpuno se vraća u ovaj treći set!

11:6 - I dalje je plus pet, polako se bližimo polovini ovog trećeg seta.

9:4 - Razlika nastavlja da raste... Zvezda odlično igra u bloku, dosta je aktivnija u napadu i Partizan zaista nema nikakav ritam.

4:1 - Ne piše se dobro Partizanu. Zvezda već ima +3 na startu trećeg seta, koji bi mogao da bude i poslednji, ako pripadne crveno-belima.

II SET

25:21 - Osvaja Zvezda i drugi set! Imali su tri set lopte i već prvu su iskoristili.

22:20 - Zvezda ponovo stiže do +2, sada već ponovo opipljiva prednost u završnici ovog drugog seta.

18:18 - Nastavlja se drama u ovom drugom setu. Partizan se ponovo vraća u igru!

16:14 - Vrlo loša serija Janjićevih odbojkaša. Zvezda dolazi do četiri uzastopna poena i sada vodi sa +2.

14:14 - Veliki povratak Zvezde! Nerešeno je u drugom setu!

9:12 - Partizan je sada stigao do +3, deluje da crno-beli polako uspevaju da uspostave svoj ritam protiv Zvezde.

4:6 - Uspeva da održi Partizan ovu prednost, mada je Zvezda u jednom momentu uspela da anulira sve i da dođe do poravnanja.

0:2 - Mnogo bolji početak Partizana u ovom drugom setu. Jasno je da Janjićevi momci žele da uzvrate!

I SET

25:19 - I baš tako je i bilo! Crvena zvezda stiže do prvog seta na ovom meču. 

23:18 - Deluje da će Zvezda bez većih problema doći do ovog prvog seta. Još dva poena je dele od prednosti.

19:15 - Vezao je Partizan sada dva poena, spustio je razliku na četiri poena, videćemo da li može da unese i malo veću dramu...

16:11 - Održava prednost Zvezda, za sada Janjićevi momci ne uspevaju da dođu do ritma.

13:8 - Polako, ali sigurno raste prednost Crvene zvezde u ovom prvom setu. Dobro funkcionišu i servis i blok kada su u pitanju crveno-beli.

9:5 - Međutim, za sada deluje da Zvezda bolje igra i uspeva da ublaži napade Partizana. Crveno-beli prvi put odlaze i na četiri poena prednosti. Odličan servis sada, posle čega Partizan traži tajmaut. Janjić nije zadovoljan.

5:4 - Stekla je Zvezda dva poena prednosti u jednom momentu, ali Partizan dobrom igrom iz prvog tempa ponovo uspeva da se vrati.

2:2 - Ujednačen start meča. Po dva poena su osvojili i Partizan i Zvezda. Dvorana je vrlo dobro popunjena.

KOMENTAR PRE MEČA

Poslednji put su se večiti rivali našli u velikom finalu Superlige Srbije davne 2015. godine, a Zvezda je tada slavila u seriji rezultatom 3:1. Ovoga puta, crveno-beli će ponovo imati prednost domaćeg terena, pošto su ligaški deo sezone završili na prvom mestu, a crno-beli na trećem.

U polufinalu, Zvezda je bila bolja od ekipe Karađorđa iz Topole u dva meča, s tim da se više namučila u prvom kod kuće kada je slavila sa 3:2, dok je u gostima bilo 3:0.

Partizan je morao da igra majstoricu protiv Radničkog iz Kragujevca, pošto je prvo slavio u gostima sa 2:3, potom izgubio na isti način kod kuće, da bi u završnom činu bio ubedljiv sa 0:3 u Kragujevcu, čime je zakazao veliko finale.

Posle današnjeg meča, rivale ćemo gledati na terenu 17. aprila, potom 20. aprila, a eventualni četvrti i peti meč su na programu 23. i 26. aprila.

(Telegraf.rs)

Video: Maja Ognjenović za Telegraf: Turska je napravila uspešan sistem i to im se isplatilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA