Vreme čitanja: oko 1 min.

Isprašili protivnika, pa uputili snažnu fer-plej poruku

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izvanredna rukometna predstava domaće Mačve

  • 0
ORK Mačva Foto: Dragan Grujić

Prvenstvena utakmica Prve rukometne lige u Bogatiću između domaćina ORK "Mačva" i "Karađorđa" iz Topole završena je neverovatnim rezultatom 50:19 (poluvreme 23:9). Domaća ekipa je znatno uspešnija u ovogodišnjem prvenstvu i zauzima drugu poziciju, dok su gosti na samom začelju tabele.

Ubedljiva pobeda visokih rezultatom nije, međutim, postignuta samo zahvaljujući nadmoći domaćina. Gosti su, naime, suočeni sa povredama igrača, na megdan u Bogatić stigli sa svega 6 igrača koji su odigrali celu utakmicu.

Oslabljen tim iz Topole nije imao šanse protiv razigranih domaćina, ali su tokom utakmice osvojili simpatije navijača za srčanu, fer i poštenu borbu na terenu.

Iako su domaći rukometaši "isprašili" i "izbušili" mrežu gostiju iz Topole, rukovodstvo ORK "Mačva" je posle utakmice protivnicima uputilo snažnu poruku: "Hvala na lekciji kako se ne odustaje i u trenucima kada su šanse male. Mnogo smo naučili od vas!"

Tako su protivnicima odali priznanje što su iako oslabljeni ipak odigrali utakmicu, nisu kalkulisali, niti odustajali, a dobro su znali kome "izlaze na crtu".

U timu "Mačve" ima dosta mladih igrača, a sa tribina su utakmicu posmatrali i klinci koji pohađaju školu rukometa, koji su na ovom primeru dosta naučili o sportskom viteštvu, fer pleju i kako se sa protivnicima grade istinski sportski i prijateljski odnosi.

(Telegraf.rs)

Video: Majka u 50-toj, da moguće je! Legendarna srpska rukometašica Srbije poslala moćnu poruku!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA