≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda dobila Partizan u gostima i na korak je od titule, Duljaj uživo gledao poraz crno-belh odbojkaša

M. M.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crveno-beli su bili bolji rival, sem u finišu trećeg seta držali su sve konce u rukama

  • 12
OK Crvena zvezda Printskrin: Youtube/OSSRB Odbojkaški savez Srbije

Odbojkaši Crvene zvezde nalaze se na korak od osvajanja titule prvaka Srbije, pošto su i u drugom meču finalne serije savladali Partizan u gostima rezultatom 3:1 - 25:22, 25:21, 22:25, 25:17!

Crveno-beli sada vode 2:0 u pobedama i u subotu će na svom terenu imati prvu meč loptu da podignu šampionski pehar prvi put od 2016. godine. Ujedno svrgnu sa trona baš crno-bele koji su prošle godine bili najbolji.

Zvezda i Partizan su trenutno poravnati na tabeli kada je u pitanju broj osvojenih titula u istoriji. Oba tima imaju po 12, s tim da su crveno-beli sada na ivici da preteknu večitog rivala. Bio je ovo, inače, i četvrti meč ova dva tima u sezoni i treća pobeda Zvezde, s tim da je prva gostujuća gledajući obe strane.

Nije crno-belima pomoglo ni to što su na ovom meču imali podršku većeg broja navijača, kao i što je među njima bio trener fudbalske sekcije Igor Duljaj.

Što se tiče samog meča, Zvezda je skoro celo vreme držala konce u svojim rukama, sve do finiša trećeg seta. U prvom setu su poveli sa 3:0, zatim imali i 9:5, da bi se Partizan vratio i izjednačio na 13:13. Prvi put na meču crno-beli su poveli sa 15:14, a zanimljivo je da su drugi put došli do prednosti tek na početku trećeg seta - posle poena Luke Tadića za 2:1.

Ali, da se vratimo na taj prvi set koji je odlučen u finišu. Pri rezultatu 21:21, Lopar blokom i Nikolić as servisom doneli su Zvezdi 24:21, da bi ovaj prvi ponovo bio sjajan na mreži i na semaforu je stajalo 25:22 u korist gostujućeg tima.

Drugi set je bio čista dominacija Zvezde. Crveno-beli su poveli sa 7:4, Partizan se držao do 10:8, da bi posle asa Petrovića gost otišao na 13:8. Potom, je usledila serija grešaka igrača Partizana koji su bukvalno četiri ili pet poena dali večitom rivalu posle servis grešaka.

OK Crvena zvezda Printskrin: Youtube/OSSRB Odbojkaški savez Srbije

Epilog svega je visoka prednost od 22:16 posle asa Žugića, dok je Milija Mrdak sa svoje tri greške kumovao bržem kraju drugog seta u korist Zvezde - 25:21.

Već smo pomenuli da je Tadić sa dva vezana poena doneo tek drugo vođstvo Partizanu na meču (2:1), da bi nedugo zatim na semaforu ipak stajalo 5:8, a potom i 7:11 posle novih poena Nikolića.

Olako je Zvezda ispustila prednost od četiri poena i od 15:11 došli su do 15:14. Petrović je tada pogodio as, da bi psole tajm-auta Zvezde pogrešio prilikom servisa (16:14). Nikolić je u tim trenucima bio sjajan u polju, Petrović je upisao blok i Zvezda je opet imala pristojnu razliku - 19:16.

OK Partizan - OK Crvena zvezda Printskrin: Youtube/OSSRB Odbojkaški savez Srbije

Ipak, Mrdak je sjajno servirao i nedugo zatim i poenom je izjednačio na 20:20 pre nego što je Partizan i treći put poveo posle greške Nikolića - 21:20. Nikolić i Žugić nisu bili koncentrisani u finišu, te su se crno-beli digli iz mrvih i dobili treći set sa 25:22.

Da je finiš trećeg seta bio samo trenutak slabosti kada je u pitanju zvezda, videli smo na početku četvrtog seta. Nakon uvodinih 2:1 za Partizan, Petrović, Nikolić i Žugić su blokom i asovima odveli Zvezdu na 11:4. Nikolić je bio taj koji je vezao dva asa...

Bio je to praktično kraj kada je u pitanju Partizan, jer je Zvezda u nastavku samo održavala prednost. Najpre 16:9, zatim i 17:10 posle servis greške Tadića. Posle bloka Bohareva i asa Omara za 20:11 Zvezda je mogla da počne da slavi.

Dušan Nikolić je bio neverovatan kada je u pitanju Zvezda i na kraju je imao 26 poena, dok sus e istakli i Žugić sa 12. Lopar sa devet i Petrović sa sedam. S druge strane, Mrdak je imao 21, a Tadić 10.

(Telegraf.rs)

Video: Maja Ognjenović za Telegraf: Turska je napravila uspešan sistem i to im se isplatilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki

    17. april 2024 | 21:41

    Navikavajte se polako jer ide fudbal, kosarka ..... napred Zvezdo zgazi ih sve!!!!!!!!!!!!!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏆🏆🏆🏅🏅🏅🏐🏐🏐⚽⚽🏀🏀

    17. april 2024 | 20:28

    Ми да објединимо титуле одбојка, фудбал, кошарка, они пикадо, боћање, бадминтон, и сви задовољни...

  • enky

    17. april 2024 | 21:20

    Indija Pakistan svima nama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA