≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvezda objavila saopštenje posle skandala u Leskovcu: "Igrač ima tešku povredu oka, sudije..."

S. I.

Vreme čitanja: oko 3 min.

U klubu traže bolje procene

  • 3
RK Crvena zvezda Foto: MN Press / VM

Rukometni klub Crvena zvezde oglasio se saopštenjem nakon dešavanja u Leskovcu od pre dva dana, kada je njihov tim u 44. minutu napustio teren nakon opšteg meteža i sukoba.

U pitanju je bio duel drugog kola plej-auta najvišeg ranga takmičenja, a susret je registrovan rezultatom u trenutku prekida - 25:22 za domaćina.

Do eskalacije je došlo nakon što je rukometaš Zvezde dobio snažan udarac u predelu lica, konkretno oka, zbog čega je po dolasku u Beograd morao u bolnicu gde mu je identifikovan hematom i edem na očnom kapku.

Saopštenje kluba prenosimo u celosti.

- Povodom dešavanja na utakmici 2. kola plej-auta SRL Srbije u Leskovcu odigranoj između RK Dubočica 54 i MRK Crvena zvezda, tokom koje je naš tim doneo nepopularnu odluku o povlačenju ekipe sa terena pre njenog završetka, u obavezi smo da se obratimo javnosti.

U toku same utakmice, kao i na poluvremenu, sportski direktor Ognjen Kajganić i trener ekipe Nedeljko Matić, u više navrata upozoravali su sudije i delegate na nesankcionisanje pregrube igre od strane protivničkih igrača, što se dešavalo i na prethodnim utakmicama sa istim akterima, a sve u želji da zaštitimo naše igrače i igru uopšte.

U 44. minutu utakmice, posle izuzetno grubog faula nad pivotmenom Crvene zvezde Dušanom Andrejevićem, povređeno mu je oko. Da ne bi došlo do eskalacije situacije na parketu i kako bi sprečili nastanak potpunog haosa usled pristrasnog suđenja arbitara, a pre svega radi zaštite zdravlja igrača, bili smo primorani na ovaj potez, koji smatramo jedinim ispravnim u datom trenutku.

Takođe, želimo da upoznamo javnost sa događajima tokom utakmica Crvene zvezde gde je pravdu delio isti sudijski par. Nakon utakmice 9. kola SRL, odigrane 11. novembra 2023. godine u Leskovcu, igrač Crvene zvezde Mihailo Šljukić je posle grubog faula završio u Urgentnom centru sa dijagnozom potresa mozga. Isti sudijski par nastavio je sa pristrasnim suđenjem na utakmici 21. kola SRL, odigranoj 30. marta 2024. godine u Kaću.

To je kulminiralo u sredu, 17. aprila na pomenutoj utakmici 2. kola plej-auta u Leskovcu, kada je Dušan Andrejević po dolasku u Beograd završio u bolnici sa dijagnozom povrede oka, hematomom i edemom na očnom kapku, a postoji opasnost i od odvajanja retine (ozbiljnijih problema sa okom).

Novi pregled zakazan je u ponedeljak, što za posledicu ima njegovo odsustvo do daljnjeg. Napominjemo da su na prethodnim utakmicama naši igrači zadobili teške povrede u više navrata, pa čak i otvoren prelom ruke, a imajući u vidu da je rukomet fizički zahtevan kontaktni sport, svako dozvoljavanje preoštre igre smatramo direktnim ugrožavanjem zdravlja igrača.Mišljenja smo da je ovome doprinelo i loše delegiranje komesara za suđenje, Vladimira Nikolića.

Svesni smo da su i sudije ljudi i da dolazi do nenamernih grešaka. Ne pravimo teorije zavere i svesni smo da je rukomet zahtevan sport, pa tako ne želimo da mislimo da Ivan Mošorinski i Aleksandar Pandžić imaju nešto protiv našeg kluba, ali smatramo da su zbog svog iskustva morali bolje da procene situaciju i reaguju.

Istovremeno, napominjemo da od povratka u srpski rukomet i dolaska u Crvenu zvezdu trener Nedeljko Matić trpi veoma nekorektan odnos od strane arbitara, što nije u redu s obzirom na njegove trenerske i ljudske kvalitete, a i godine staža.

MRK Crvena zvezda održao je sastanak Upravnog odbora na kojem je jednoglasno podržana odluka sportskog direktora i trenera da povuku ekipu sa terena, i pored velike želje igrača da se vrate na teren, kako ne bi došlo do još goreg scenarija. Crvena zvezda se trudi da sa svim klubovima ima korektne i fer odnose, samim tim i sa sudijama i da radi na promociji rukometa kao sporta, tako da ne vidimo razlog da se sa razglasa puštaju pesme koje vređaju naš klub, kao što se to desilo u sredu u hali u Leskovcu.

S obzirom na navedene činjenice, uvereni smo da će RS Srbije adekvatno reagovati, a sve u cilju promocije rukometa i zaštite igrača jer ipak su igrači najvažniji - stoji u saopštenju.

(Telegraf.rs)

Video: Nije odmor samo more i provodi: Najlepša srpska rukometašica uzela kosu i pokazala kako se to radi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Đole Srba

    19. april 2024 | 13:28

    Dok se ne svira u korist c. z. nećemo da se igramo. Sramote..

  • Laki

    19. april 2024 | 13:13

    Nego, ko je bio DJ u dvorani?

  • Joca

    19. april 2024 | 15:24

    Ja kao neko ko ide na Sever 30 godina vas moolim da ne pravite i od rukometasa cinkarose i debile koji ce posle utakica da idu da prijavljuju protivnike i da dizu krivicne prijave zbog tuce na utakmici. Casno smo trebali da izgubimo ovako smo indijanci i poltroni vlasti!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA