Vreme čitanja: oko 1 min.

Srpski strelci na Svetskom kupu u Bakuu, "duplo" gađanje iz tri stava

S. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svetski kup će biti održan u Bakuu...

  • 0
Streljaštvo Foto: Streljački savez Srbije

Sledeći međunarodni izazov za srpske reprezentativce u streljaštvu biće treći Svetski kup u sezoni, koji će u Bakuu biti održan od 2. do 11. maja.

U ekipi je četvoro takmičara puškom: Andrea Arsović (Partizan), Sanja Vukašinović (Novi Sad 1790), Teodora Vukojević („Čika Mata“) i Milutin Stefanović („Čika Mata“).

Vazdušnim pištoljem će gađati najbolji strelci Srbije u 2023, Zorana Arunović (Olimpik 011) i Damir Mikec (Policajac).

U stručnom štabu su selektor za discipline puškom, Dragan Donević, i treneri Jelena Arunović, Damir Mikec, Stevan Pletikosić i Milan Armuš.

Specifičnost turnira u glavnom gradu Azerbejdžana, koji je prošle godine bio domaćin Svetskog prvenstva, je da će u svakoj disciplini malokalibarskim oružjem biti održana po dva takmičenja. Zbog toga ovaj Svetski kup trajati duže nego ostali. Tako će se naši strelci puškom po dva puta nadmetati u gađanju MK puškom iz trostava. Srpski tandem strelaca pištoljem se takmiči samo vazdušnim oružjem.Na ovaj način Svetska streljačka federacija želi da nadomesti to što su na prethodnom Svetskom kupu, održanom u Granadi u februaru, na programu bile samo discipline vazdušnim oružjem.

Svetski kup nije kvalifikaciono takmičenje za Olimpijske igre, ali će se skupljati bodovi za rang liste, na osnovu kojih će se po jedan strelac u svakoj disciplini dobiti vizu za Pariz.

Poslednji turnir na kome će se deliti kvote biće Evropsko prvenstvo malokalibarskim oružjem krajem maja i početkom juna u Osijeku. Olimpijske ulaznice za sada imaju Zorana Arunović, Damir Mikec i Lazar Kovačević, koji je nedavno pobedio vazdušnom puškom na Svetskom olimpijskom kvalifikacionom turniru u Rio de Žaneiru.

(Telegraf.rs)

Video: Ljuti ste na naše strelce kada pogode 8,8? Pogledajte koliko je streljaštvo težak sport

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA