Vreme čitanja: oko 1 min.

Bravo Zorana! Arunović u finalu pištoljem na Svetskom kupu u Bakuu!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Odličan start

  • 0
Zorana Arunović Foto: Streljački savez Srbije

Zorana Arunović je uspešno startovala na Svetskom kupu u Bakuu i odmah se plasirala u finale! Srpska olimpijka je u kvalifikacijama vazdušnim pištoljem zauzela šesto mesto, što je bilo dovoljno za prvobitni cilj.

Arunovićeva je pogodila 578 krugova, tri manje od Austrijanke Silvije Štajner, koja je kao prva prošla među osam najboljih. U finale su se kvalifikovale samo tri Evropljanke. Uz našu i austrijsku reprezentativku, borbu nastavljaju Francuskinja Kamil Jedrzejevski, dve Kineskinje, dve Korejke i jedna takmičarka iz Hong Konga. Učestvovalo je 69 takmičarki.

Zorana Arunović je naša jedina predstavnica u takmičenjima vazdušnim oružjem na Svetskom kupu u Bakuu. Olimpijski vicešampion Damir Mikec je trebalo da se nadmeće vazdušnim pištoljem u pojedinačnoj konkurenciji i u miksu sa Arunovićevom. Međutim, Mikec je odustao od puta u Baku kako bi nastavio sa oporavkom od povrede ruke.

Strelci puškom (Andrea Arsović, Teodora Vukojević, Sanja Vukašinović, Milutin Stefanović) neće učestvovati u takmičenjima vazdušnom puškom. U njihovom i u fokusu stručnog štaba je gađanje malokalibarskom puškom iz trostava, između ostalog i u cilju podizanja forme pred Evropsko prvenstvo MK oružjem u Osijeku. U Bakuu će biti održana dva takmičenja u trostavu.

(Telegraf.rs / Streljački savez Srbije)

Video: Ljuti ste na naše strelce kada pogode 8,8? Pogledajte koliko je streljaštvo težak sport

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA