Vreme čitanja: oko 1 min.

Radost i suze u Krusibl teatru, snuker ima novog kralja: Vilson postao šampion sveta po prvi put!

S. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki rezultat

  • 0
Kajrin Vilson Foto: Profimedia

Gotovo je još jedno Svetsko prvenstvo u snukeru u Šefildu, a novi kralj sveta je Kajren Vilson koji je slavio protiv Džeka Džonsa sa 18:14, čime se po prvi put okitio zvanjem "najboljeg na svetu".

Prethodno je Kajren Vilson imao identičnu šansu 2020. godine, ali je tada neprikosnoven protiv njega bio Roni O'Saliven, koji je dosta ranije ispao na turniru u Krusibl teatru.

Dosta sreće je imao Kajren Vilson tokom čitavog turnira, pošto iako je bio tek 12. nosilac, on nijednom nije igrao protiv nekoga ko je bolje rangiran od njega, dok je najteži rival na papiru bio Džon Higins 13. igrač na svetu u četvrtfinalu.

Na drugoj strani je imao Džeka Džonsa iz Velsa, koji je došao iz kvalifikacija do finala, pa je tako postao tek četvrti čovek kome je to i pošlo za rukom, doduše, ni on se nije sastao sa Ronijem O'Salivenom do finala, već je izbacio Džada Trampa, trećeg najbolgje na svetu.

Vilson je mnogo bolje krenuo i imao je prednost od 7:1, dok je imao i fenomenalnu prednost od 17:11, praktično, šest meč lopti. Ipak, tada je i Vilson ušao u nervozu i Velšanin je došao do 17:14, ali, nije mogao dalje.

Cup tree provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA