≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još dve medalje za Srbiju na Evropskom prvenstvu u obaranju ruku!

D. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Branislav Jakšić je doneo dva srebra

  • 0
Obaranje ruku Foto: Ustupljene fotografije

Srbija je osvojila još dve medalje na Evropskom prvenstvu u obaranju ruku, koje se održava u Slovačkoj.

Branislav Jakšić iz Novog Sada osvojio je drugo mesto i dve srebrne medalje u kategoriji grand masteri  (ljudi koji imaju više od 60 godina) levom i desnom rukom do 100kg.

Branislav je u velikoj konkurenciji od preko 30 zemalja uspeo je da dođe do finala i osvojio srebro za Srbiju. U master kategoriji nastupali su i Radiša Milojković iz Petrovca na Mlavi i Stevan Jankov iz Novog Sada koji su osvojili 5. mesto u svojim kategorijama.

Na ovom Evropskom prvenstvu Srbija je po prvi put imala svog predstavnika u kategoriji osobe sa invaliditetom gde je reprezentativac Roland Senješ osvojio 4. mesto. On je u polufinalu izgubio od Ukrajinca koji je posle i osvojio 1. mesto.

Predsednik Srpskog sportskog saveza Nenad Smiljković istakao je da je veoma zadovoljan nastupom juniora i mastera, osvojili smo do sad tri medalje  dva srebra i jednu bronzu ) i nekoliko četvrtih i petih mesta.

Srbija je pokazala Armwrestling napreduje i da možemo da se nosimo sa evropskim silama u ovom sportu. Do kraja Evropskog prvenstva očekuju nas još borbe u kategoriji seniori u petak i subotu.

Za Srbiju će nastupati u kategoriji seniori Mladen Antonić do 70kg, Nemanja Grujić do 100kg, Stefan Milić 110kg i Ljubodrag Krstić 110kg+.

Nadamo se da će naši reprezentativci u sportskom obaranju ruke da obraduju naciju sa još medalja sa Evropskog prvenstva iz Slovačke.

(Telegraf.rs)

Video: Srpski "Popaj" Nemanja Grujić izazvao prolaznike da "odmere snage" u obaranju ruku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA