Vreme čitanja: oko 2 min.

Dodeljene prve medalje na Evropskom prvenstvu u tekvondou

E. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Počelo najznačajnije takmičenje u tekvondou pred Pariz

  • 0
Tekvondo Foto: Tanya Subotić

U Hali 1 Beogradskog sajma od 9 časova počele su prve borbe seniorskih reprezentativaca čime je startovalo dugo najavljivano Evropsko seniorsko prvenstvo koje će trajati do nedelje 12. maja. U popodnevnim časovima, od 16 i 30 upriličena je ceremonija svečanog otvaranja koja je ozvaničila početak najznačajnijeg tekvondo takmičenja pred Olimpijske igre.

Takmičenje je otvorio ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.

- Dobrodošli u zemlju sporta, državu koja je kroz ovaj sport doživela velike uspehe i posebne emocije. Osvajanje zlatne medalje Milice Mandić na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine u tekvondu prva je u istoriji naše države na najvećim svetskim sportskim smotrama. Usledili su uspesi i medalje Tijane Bogdanović i Nadice Božanić, a sad imamo velika očekivanja od Aleksandre Perišić. Sad je vreme da se ispiše nova istorija jer je Srbija prvi put domaćin velikog takmičenja kakvo je Evropsko prvenstvo - rekao je ministar Gajić.

Ceremoniji svečanog otvaranja prisustvovali su i predsednik Tekvondo asocijacije Srbije Dejan Burčul, ambasador Republike Koreje u Srbiji Đeung Li, vršilac dužnosti predsednika Evropske tekvondo unije Slavi Binev, proslavljena tekvondo reprezentativka i ambasadorka EP Milica Mandić, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, kao i gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić.

- Došli ste u zemlju gde ljudi imaju veliko srce, domaćinski instinkt i veliku ljubav prema sportu. Svima želim mnogo sreće i da ponesete divna iskustva iz Beograda i da se ovde vraćate i jednog dana kad završite karijere - rekao je generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Višacki.

U ime domaćina obratio se predsednik Tekvondo asocijacije Srbije Dejan Burčul.

- Usudite se da sanjate, usudite se da pobedite - slogan je ovogodišnjeg šampionata koji vas, elitne sportiste, predstavlja na putu ka postizanju najboljih rezultata na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama u Parizu. Zahvaljujem se predsedniku Evropske tekvondo unije gospodinu Pragalosu i celokupnoj tekvondo zajednici na ukazanom poverenju i izboru Tekvondo asocijacije Srbije za domaćina ove velike manifestacije - rekao je Burčul, poželevši dobrodošlicu svim učesnicima šampionata Evrope.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA