Vreme čitanja: oko 2 min.

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima u Beogradu uskoro počinje – evo šta treba da znate

S. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sve informacije o predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu mogu se naći i na zvaničnoj veb prezentaciji len.eu/belgrade2024/, kao i na zvaničnoj Instagram stranici takmičenja

  • 0
Trofej Beograda Foto: MN Press/Marko Metlaš

Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima održaće se po prvi put u istoriji u Beogradu od 10. do 23. juna, a takmičari koji dolaze iz više od 40 zemalja nadmetaće se u četiri discipline – plivanje, umetničko plivanje, skokovi u vodu i plivanje na otvorenim vodama.

Evropski šampionat u srpskoj prestonici će ujedno biti i poslednja prilika za plivače da se kvalifikuju za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, s obzirom na to da se kvalifikacioni period za plivanje završava 23.

juna, poslednjeg dana takmičenja u Beogradu.

Program otvara takmičenje u umetničkom plivanju koje će se održati od 10. do 14. juna u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, da bi dva dana kasnije, 12. juna, počelo i takmičenje u plivanju na otvorenim

vodama. Ono će se sve do 15. juna održavati na najpopularnijem beogradskom letovalištu – Adi Ciganliji.

Od 17. do 23. juna na programu će biti plivanje u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“, a u istom periodu će se u SC „Košutnjak“ organizovati takmičenje u skokovima u vodu. Beograd će takođe biti i domaćin 19. Evropskog prvenstva u vodenim sportovima za masters kategoriju, koje je na programu od 26. juna do 6. jula. Veterani vodenih sportova nadmetaće se u istim disciplinama kao i profesionalci plus vaterpolo.

Vaterpolo, lopta Foto: MN Press

Od 26. juna do 3. jula u SC Novi Beograd „11. аpril“ održaće se takmičenje u vaterpolu. U tom istom periodu, veterani će se nadmetati u plivanju u SRC „25. maj – Milan Gale Muškatirović“. Takmičenje u skokovima u vodi će se održati u SC „Košutnjak“ od 28. juna do 3. jula, dok je umetničko plivanje na programu od 29. juna do 3. jula u SRC „Tašmajdan“. Poslednja tri dana takmičenja (4-6. jul) rezervisana su za plivanje na otvorenim vodama na Adi Ciganliji.

Registracija za Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima za masters kategoriju otvorena je sve do 30. maja, a takmičari se mogu prijaviti putem linka OVDE. Ulaznice za sve discipline u okviru Evropskog prvenstva u vodenim sportovima nalaze se u prodaji i mogu se kupiti putem onlajn platforme Efinity.rs i na svim Efinity prodajnim mestima.

Sve informacije o predstojećem Evropskom prvenstvu u Beogradu mogu se naći i na zvaničnoj veb prezentaciji len.eu/belgrade2024/, kao i na zvaničnoj Instagram stranici takmičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA