Vreme čitanja: oko 12 min.

Droga, orgije i ubistvo ljubavnice: Bodi-bilder i mis fitnes bili miljenici javnosti, a završili iza rešetaka

Vreme čitanja: oko 12 min.

Krejg Tajtus i Keli Rajan bili su najmoćniji par fitnesa početkom 21. veka, a onda su uhapšeni 2005. nakon što je u pustinji otkriveno spaljeno i unakaženo telo njihove asistentkinje u gepeku njihovog jaguara

  • 0
Krejg Tajtus i Keli Rajan Melisa Džejms (gore levo) i Keli Rajan i Krejg Tajtus... Foto-montaža: Printskrin/Youtube; Stoughton P.D. / Zuma Press / Profimedia; Craig L. Moran / Zuma Press / Profimedia

Bodi-bilder Krejg Tajtus (Craig Titus) i fitnes šampionka Keli Rajan (Kelly Ryan) bili su najmoćniji par fitnesa početkom 21. veka. Iako smatran lošim momkom bodi-bildinga, od njega se očekivalo mnogo, pa i da ponese titulu Mister Olimpija, a ona je već osvajala zlato na najznačajnijim takmičenja poput Mis fitnes SAD i postali su miljenici magazina posvećenih izgradnji mišića, sa više od 100 naslovnih strana. A onda je usledio pravi šok - u decembru 2005. uhapšeni su zbog ubistva asistentkinje Melise Džejms (Melissa James).

Istraga je razotkrila neverovatnu priču o korišćenju droga, orgijama, ljubomori, glupim odlukama...

Steroidi, droga i potencijal

Priča o Krejgu Majklu Tajtusu počinje 14. januara 1965. u Vajandotu, gde je rođen, i Rivervjuu, gde je odrastao. Od malena je voleo sport i trenirao je američki fudbal i rvanje, ali se krajem srednje škole pronašao u bodi-bildingu. Sa 23 godine osvojio je prvu amatersku titulu, a nakon još nekoliko njih već 1996. postao je profesionalac.

Mnogi su mu predviđali izuzetnu karijeru, ali je njegov uspon prekinut zbog hapšenja u aprilu 1995. Tada je uhvaćen sa većim količinama anaboličkih steroida i ekstazija, pa je osuđen na 16 meseci kućnog zatvora. Međutim, zbog kršenja pravila o tome da tokom kazne ne sme da koristi steroide iza rešetaka je proveo 21 mesec.

Krejg Tajtus i Keli Rajan Krejg Tajtus na bodi-bilding takmičenju 2004... Foto: Ian L. Sitren / Zuma Press / Profimedia

Sa statusom lošeg momka bodibildinga vratio se u teretanu i redovno se plasirao između 3. i 12. mesta na takmičenjima poput Mister Olimpia i Arnold klasik.

Keli En Rajan rođena je 10. jula 1972. u Mineapolisu, ali je odrasla u Grinvilu. Diplomirala je novinarstvo na Univerzitetu Južne Karoline, gde je imala uspeha kao navijačica, ali i gimnastičarka. U jednom trenutku bila je i član američke gimnastičke reprezentacije, ali je nakon koledža rešila je da se bavi fitnesom i već 1995. postala je šampionka. Osvojila je čak osam titula, a četiri puta je bila četvrta na Fitnes Olimpija.

Brak i neverovatne glasine

Par se upoznao tokom jednog od fitnes takmičenja. Pričali su da je to bila ljubav na prvi pogled i da su se veoma brzo obreli u Las Vegasu i venčali 2000. godine. Oboje su već bili poznati, Krejg Tajtus posebno što je bio prvi bodi-bilder tog kalibra koji je otvoreno pričao o ogromnim količinama steroida koji se koriste u sportu, ali brak ih je pretvorio u zvezde od kojih se mnogo očekivalo – postali su treneri muzičara i glumaca, na takmičenjima im je išlo sve bolje, počeli su da zarađuju mnogo novca… Uz skok popularnosti, kolale su i razne priče o njima, od toga da Tajtus samo koristi „leteću Keli“, kako su je zvali, da je par u otvorenom braku, da organizuju žurke koje više nalikuju na orgije sa mnogo narkotika…

- Kažu da sam se oženio sa Keli zbog sigurnosti, da sam joj uništio karijeru jer je ona zarađivala, a ja nisam. Prvo, najbolja stvar koja mi se desila u životu je moja žena. Ona je moj najbolji prijatelj i venčali smo se jer je moj najbolji prijatelj. Drugo, kad smo se venčali, ona je ustajala u 4.30 ujutru, trenirala ljude, brinula da li će imati dovoljno novca, da li će moći da plati račune. Osećao sam se loše jer kao muškarac nisam tada mogao da zarađujem koliko sam hteo. Tek sam se vratio u sport i nisam imao ugovore. Četiri meseca kasnije sam već imao ugovor. Rekao sam mojoj ženi da sam zaljubljen u nju i da želim da budemo zajedno, pa sam i njoj obezbedio prvi ugovor sa Bajokemom. Preuzeo sam njene treninge i ona sada pobeđuje - rekao je 2003. Tajtus u intervjuu za Muscular Development.

Krejg Tajtus i Keli Rajan Keli Rajan na Arnold klasiku... Foto: SecondFocus / Zuma Press / Profimedia

On je tada pričao i da mu se često nabacuju žene, ali da sve to uvek ispriča Keli.

- Veoma smo otvoreni jedno s drugim. Nema ljubomore u našem braku, nema nesigurnosti. Uvek joj ispričam šta mi je koja devojka rekla, šta sam joj odgovorio i zašto nisam uradio ništa. Smejemo se tome. Nije teško ne varati kada ste srećni u braku i kada ste oženjeni najboljim prijateljem – dodao je Tajtus.

Požar u pustinji i telo u gepeku

Međutim, iako su mnogima život u skupoj vili u Las Vegasu, vožnja preskupih automobila, poziranje za magazine i rad sa zvezdama delovali kao ostvarenje sna, Tajtus i Rajanova su se u decembru 2005. našli u potpuno drugom svetu.

- Kamiondžija koji je vozio državnim putem 160, od Pahrama ka Las Vegasu, 14. decembra 2005, oko 4.40 ujutru, primetio je požar u pustinji, oko pola kilometra od puta. Kada su vatrogasci ugasili plamen, primetili su nešto nalik na ljudske ostatke u gepeku automobila. Potvrđeno je da je u pitanju ljudsko telo, pa je pokrenuta istraga – saopštila je Policija Las Vegasa.

Ubrzo se ispostavilo da je reč o „jaguaru“ iz 2003, a nakon nekoliko dana forenzičari su uspeli da pročitaju podatke sa tablica i videli su da je reč o vozilu Keli Rajan.

- Od početka smo pretpostavili da je žrtva ženska osoba, pa smo mislili da je u gepeku bila Keli Rajan - ispričao je svojevremeno detektiv Din Okeli iz Policije Las Vegasa.

Međutim, kad su došli do njene i Tajtusove kuće dočekalo ih je iznenađenje – Keli je bila živa i zdrava.

- Pitali smo je da li zna gde su joj kola. Ona je rekla: „Ne, ne znam. Možda ih je uzela naša asistentkinja“. To je bio prvi put da smo čuli ime Melisa – ispričao je detektiv Robert Vilson, Okelijev partner na slučaju.

Telo u gepeku jaguara

Ispostavilo se da je Melisa Džejms, plesačica i nekadašnja vlasnica plesnog studija, poslednjih meseci živela sa Krejgom Tajtusom i Keli Rajan kao asistentkinja. Oni su policiji rekli da je otputovala za Nju Džerzi da Božić provede sa majkom, ali im je majka potvrdila da Melisa nije ni ušla u avion za koji joj je Tajtus kupio povratnu kartu.

- Počeo sam da verujem da smo u gepeku „jaguara“ otkrili Melisino telo. A onda sam posumnjao da ili oboje ili bar jedno od njih imaju neke veze sa njenom smrću. Bili smo daleko od bilo kakvog dokaza u tom trenutku – ispričao je Vilson za CBS Njuz.

Dok je policija čekala identifikaciju tela, koja je trajala 21 dan, ispitivali su Krejga i Keli i odmah su otkrili da je poslednje što je Keli platila karticom u noći 14. decembra bilo sedam bočica zapaljive tečnosti za roštilj. Detektivi su odmah počeli da sumnjiče bračni par za ubistvo, ali kada su ovi pobegli iz Las Vegasa raspisali su poternicu za njima. Pisalo se da su pokušali da nađu novac i pobegnu za Grčku, jer je Tajtusova porodica odatle došla u SAD, ali su uhapšeni oko 20 kilometara od Bostona, u tržnom centru. Keli Rajan je svratila na pedikir, a Krejg Tajtus ju je čekao na parkingu ispijajući sok.

Krejg Tajtus i Keli Rajan Keli i Krejg nakon hapšenja... Foto: Stoughton P.D. / Zuma Press / Profimedia

Suprotstavljene izjave

Autopsija je pokazala da je žrtva iz „jaguara“ definitivno Melisa Džejms, ali patolozi nisu mogli da utvrde pravi razlog smrti. Ono što je otkriveno bilo je jezivo: u telu je imala velike količine morfijuma i heroina, na telu je bilo tragova udaraca, ali i tejzera, na vratu su postojali tragovi gušenja, a celo lice bilo je oblepljeno jakom i debelom lepljivom trakom.

Advokati Krejga Tajtusa i Melise Džejms insistirali su na tome da patolog nije mogao sa sigurnošću da tvrdi da je ovde bila reč o ubistvu. Tužilac je insistirao na lažima koje je par izgovarao od početka istrage.

Tajtus i Kelijeva su tokom prvih razgovora sa detektivima rekli da nemaju pojma kako je telo njihove asistentkinje završilo u njihovom „jaguaru“. Kasnije su tu priču promenili: tvrdili su da se Melisa predozirala, a da su oni samo pokušali to da sakriju, da ih je dugo potkradala, da je bila zavisnica od droga…

U jednom trenutku se spominjalo da je Melisa bila Tajtusova ljubavnica, što je izazvalo ljubomoru Rajanove, u drugom da je bila u vezi sa oboje koja se zakomplikovala, što zbog sujeta, što zbog droge i novca...

Krejg Tajtus i Keli Rajan Printskrin: Youtube
Od plesa do mesta asistenta

Melisa En Džejms rođena je 23. marta 1977. u Panama Sitiju na Floridi. Kao dete je bila navijačica i odličan đak – diplomirala je pre vremena. Sa 19 godina je otvorila plesni studio u svom rodnom gradu i radila je sa decom, a povremeno je radila kao model. Krejga Tajtusa je upoznala 1996. Posle nekoliko godina preselila se u Los Aneles, gde je počela da se druži sa njim i njegovom suprugom. Kada su se oni preselili u Las Vegas, to je uradila i ona, ali se brzo vratila u Panama Siti. Međutim, tokom 2005. Krejg ju je pozvao da živi sa njima i bude im asistent, ali i da bude deo novog biznisa – modne linije koju planiraju da pokrenu.

- Našao sam je u kolima, mrtvu. Usmrdela mi je kola. Uspaničio sam se. Ako to dođe do novina, uništeni smo. Mrtva devojka, kola, prekomerna doza, Krejg Tajtus, Keli Rajan… Uništeni smo. Da ne spominjem da su mi kola već uništena. Zato sam i pomislio, hajde da je stavimo u gepek i da spalimo kola i da se pravimo mutavi. To smo i uradili. Tačka. Finito. Kraj priče – rekao je Tajtus detektivima 24. decembra.

Nekoliko dana kasnije ponovo je promenio priču.

- Da, imali smo seksualni odnos i ona se predozirala. Idemo s tim. To je dobra priča – rekao je on agentima FBI nakon što su uhapšeni tokom bega.

Kasnije su pričali da je kupovala drogu od izvesnog dilera Edija, koji bi joj rekao: „Plati mi ili ću te ubiti“. Navodili su da je koristila metamfetamin, heroin, oksikodon, kokain, morfijum… Suprotstavljene izjave bodibildera i njegove supruge, navedeno je u sudskim beleškama, bile su prikupljene na više od 500 stranica.

Ko je toliko glup?

U jednom trenutku bodi-bilder se branio tvrdnjom da nije toliko glup da ubije nekog i spali ga u kolima registrovanim na njegovu ženu.

- Da sam hteo da je ubijem i spalim, iskopao bih rupu u pustinji i bacio je u nju, a kola bih spalio na drugom mestu. To je toliko jednostavno. Niko je nikad ne bi našao. Moja kola bi bila spaljena i prijavio bih krađu. Kraj priče. Mislim, nije potrebno da neko bude genije da zna da ako ćeš da ubiješ nekog, ne stavljaš žrtvu u svoja kola i spaljuješ ih. Osim ako nisi stvarno glup – rekao je Tajtus u razgovoru s detektivima.

Međutim, vremenom se ispostavilo da su Tajtus i Rajanova zaista postupili toliko glupo. Osim toga, pozvali su u pomoć jednog prijatelja – Antonija Grosa – koji je u noći ubistva svratio u radnju, kupio baterijsku lampu, platio je karticom i onda je ostavio nekoliko metara od spaljenog automobila, sa sve računom.

Priznanje zločina i femkanje pred kamerama

Oko dve i po godine nakon otkrića Melisinog tela, Krejg Tajtus je ispričao šta se desilo te noći. I dalje je tvrdio da nije reč o ubistvu.

- Ušao sam u kuću i video šokantan prizor. Moja žena ležala je na podu sa strelicom tejzera u nozi. Lice joj je bilo krvavo, kao i majica. Melisa je stajala iznad nje s tejzerom u ruci. Udario sam je i bacio je na pod, hteo sam da pomognem mojoj ženi. I onda, bam, pogodila me je tejzerom u glavu – ispričao je on tada, a preneo je CBS njuz.

Krejg Tajtus i Keli Rajan Foto: Ian L. Sitren / Zuma Press / Profimedia

On je objasnio da je sukob počeo kada je Keli optužila Melisu da ih potkrada.

- Skočila mi je na leđa. Tad sam je uhvatio za vrat, gušio je da se smiri. Vikao sam: „Stani! Smiri se! Stani! Jebi ovo, jebi ono! Smiri se, spakuj stvari i beži iz moje kuće.“ I onda je stalo – objasnio je Krejg.

On je rekao da je Melisa nakon toga otrčala u svoju sobu i zalupila vrata. Posle oko 40 minuta sve se smirilo.

- Sišli smo i našli smo je mrtvu. Pokušali smo da je oživimo, dugo. Ali nisam uspevao. Predozirala se. Koristila je tu drogu danima – dodao je i tvrdio da je sve posle toga bilo posledica panike, od obmotavanja glave lepljivom trakom, do spaljivanja kola sa telom.

Policija je našla tejzer nešto kasnije, u torbi koju je bračni par dao prijateljima na čuvanje, utvrdili su da je on korišćen samo na Melisi, a ne na Keli i Tajtusu, što je bacilo dodatnu sumnju na tu verziju priče.

Na kraju, Tajtus i Keli su priznali zločin. Bodi-bilder je priznao da je kriv za ubistvo drugog stepena, paljevinu i kidnapovanje, dok je Rajanova navela da je kriva za to što je pretukla i spalila Melisu.

Oštra presuda i strog sudija

Pred samu presudu, Krejg Tajtus je za lokalnu televiziju rekao da je priznao zločin samo kako njegova supruga ne bi bila dugo u zatvoru. To je naljutilo sudiju Džeki Glas koja ga je pitala da li priznaje krivicu, što je on još jednom potvrdio.

- Poslednje dve godine i sedam meseci, kroz molitvu, potragu za svojom dupom i refleksijom, pitala sam se o sopstvenim akcijama. Iskreno, iskreno mi je žao zbog svega. Molim za oproštaj i sud i Melisinu porodicu, preuzimam odgovornost za sve što se dogodilo – rekla je Keli Rajan na izricanju presude.

- Stidim se i muka mi je od mojih akcija nakon što je Melisa preminula. Bilo je to do sve te droge. Žao mi je što se sve to desilo. Dozvolio sam da upotreba droge ode predaleko u mom domu. Izneverio sam suprugu. Izneverio sam porodicu. I najviše od svega, izneverio sam Melisu, koja mi je bila prijatelj – rekao je Tajtus.

Krejg Tajtus i Keli Rajan Leteća Keli... Foto: Craig L. Moran / Zuma Press / Profimedia

Međutim, sudija Džeki Glas nije bila blaga.

- Gospodin Tajtus ušao je u ovaj proces kao veliki muškarac, mišićav, poznat, kontrolisan. Više nije ništa – poručila je ona kada ga je osudila na najmanje 21 i najviše 55 godina robije, više od 17 godina dogovorenih s tužiocem.

Rajanovu je osudila na od šest do 26 godina robije.

„Leteća Keli“ iz zatvora je, 2009, zatražila razvod od lošeg momka bodi-bildinga i dobila ga je kada je odslužila veliki deo kazne i puštena na slobodu 2017.

Krejg Tajtus i dalje je iza rešetaka, a njegove molbe za skraćenje kazne 2014. i 2019. nisu prihvaćene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA