≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Partizan ponovo opleo po Savezu nakon povlačenja dva takmičara: "Pozivamo institucije da zaštite sportiste"

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bura se ne stišava

  • 0
Veslački klub Partizan Foto: Veslački klub Partizan

Bura u srpskom veslanju se ne stišava, pa je tako nakon odgovora Veslačkog saveza Srbije VK Partizan na saopštenje u kojem je istaknuto da dvojici najboljih srpskih veslača u disciplini dubl skul nije data šansa da se takmiče na Olimpijskim igrama.

Savez je u svom odgovoru istakao da je Mačković odbio poziv i da ga oni i dalje čekaju, a u međuvremenu se poajvila informacija da su Nenad Beđik i Matija Rajković, takmičari koji su bili prijvaljeni za kvalifikacini turnir za Pariz otkazali učešće.

Tim povodom Partizan se opet obratio javnosti, a saopštenje prenosimo u celosti:

- Danas nas je iznenadila skandalozna vest da je VSS u disciplini dubl skul za kvalifikacionu regatu za odlazak na Olimpijske igre, otkazao nastup posade Beđik/Rajković.

Svetska veslačka federacija objavila je finalnu listu zemalja prijavljenih na ovo takmičenje, koje počinje u Lucernu za dva dana i veliko iznenađenje je da ekipa Srbije više nije na spisku 13 zemalja koje su prijavljene u pomenutoj disciplini.

Podsećamo da je posle izuzetnih rezultata Martina Mačkovića i Nikolaja Pimenova postignutih na međunarodnoj sceni, višestrukih pobeda nad osvajačima medalja sa OI iz Tokija 2020, kao i pored jasne stručne procene njihovog kvaliteta od strane našeg najtrofejnijeg trenera Nikole Stojića, najbolji veslači sprečeni su da na kvalifikacijama za Olimpijske igre u Parizu Srbiji donesu Srbiji još jednu olimpijsku normu.

Naime, i pored apela krovnih sportskih institucija Srbije rukovodstvo VSS je na kvalifikacijama u Lucernu, odlučilo da Srbiju predstavlja dubl skul u sastavu Beđik/Rajković i pored toga što su na tek održanom Evropskom prvenstvu zauzeli ubedljivo poslednje mesto.

U ovome trenutku po ovoj neverovatnoj odluci Srbija nema ekipu na kvalifikacijama.

Još jednom pozivamo sve sportske institucije u zemlji da učine sve u svojoj moći i stanu u zaštitu najboljih sportista Srbije u veslanju - stoji u saopštenju VK Partizan.

(Telegraf.rs)

Video: Ima tradiciju dugu 138 godina: Zbog ovog sporta Novosađani mogu da upišu prestižne univerzitete

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA