≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemanja Majdov o srebru na Svetskom prvenstvu: "Dve povrede kolena, operacija, krvav rad, ali nismo gotovi"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Džudista se posle povrede i operacije vratio u velikom stilu

  • 0
Nemanja Majdov Foto: MN Press

Srpski džudista Nemanja Majdov, osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu koje je održano u Abu Dabiju.

Malo je falilo da Majdov postane i prvak sveta u kategoriji do 90 kilograma, ali je u finalu Japanac Tajima došao do titule uz pomoć zlatnog boda u produžecima.

Majdov je prošao proces oporavka posle povrede kolena, imao je operaciju, ali je uspeo da se vrati na vrhunski nivo i došao do velikog uspeha.

Nemanji je ovo treća medalja sa Svetskih prvenstava, prethodno je 2017. osvojio zlato, 2019. bronzu, a sada je upotpunio kolekciju i srebrom.

Posle svega, Majdov je imao emotivnu objavu u kojem je opisao sve kroz šta je prošao.

- Naša treća svetska medalja, upotpunili smo kolekciju i sad imamo zlato, srebro i bronzu. Izgleda nerealno, ali smo hvala Bogu uspeli da ispunimo snove koji su nam bili teško zamislivi u ovom sportu.

- Težak dan juče svakako, pet mečeva u jednom danu, četvrti vikend zaredom da se borimo, verovali smo našem procesu... štimali smo alate. I još uvek mislim da nisam 100% uštimovan sa džudom, ali smo ipak izvukli maksimum sa ovim čime trenutno raspolažemo i zamalo opet potukli celu planetu. Zlatni bod u produžecima u finalu nas je delio do naše druge svetske titule. Džudo je takav sport gde nemas pravo ni na jednu grešku i gde apsolutno nema favorita i svako može da pobedi svakoga u tom jednom danu kad se sve odlučuje.

- Imao sam težak početak godine, dve povrede kolena, operativni zahvat, oporavak, dizanje forme sa nule, potrebni mečevi sa poluspremom... proces. I tu smo gde smo. Nastavljamo dalje, krvavi težak rad. Nismo još gotovi.

- Hvala mom ocu i treneru Ljubiši Majdovu "Doctoreu", koji me je vodio kroz sve bitke. Hvala mojoj divnoj porodici, supruzi, majci, bratu, mom velikom klubu JK Crvena zvezda i mojim dugogodišnjim sponzorima i partnerima što me prate i podržavaju kroz karijeru.

- Veliko hvala mom timu i mojoj braći koji me spremaju i koji se znoje sa mnom svaki dan. Živela Srbija i Republika Srpska - zaključio je Majdov.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA