Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj debeljuca je najmlađi šampion Premijer lige: Nastavlja da ispisuje istoriju sporta i pomera granice!

S. I.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ima samo 17 godina...

  • 2
Luk Litler Foto: Tanjug / AP

Mlađani Luk Litler nastavlja da ispisuje nove stranice istorije pikada! Sport kojima mnogima služi samo za razonodu je širom Evrope, pa i Azije, a posebno Velike Britanije jedan od najpopularnijih, što je samo dokazano u završnici čuvene Premijer lige.

Ni manje ni više je "O2 Arena" ugostila najbolja četiri takmičara iz ligaškog dela sezone ovog prestižnog takmičenja, a do titule je došao sada 17-godišnji Englez. Nakon vicešampionske svetske titule koju je prigrabio sa nepunih 17, sada je uspeo da osveti prvaku planete Luku Hamfrizu i porazio ga sa 11:7 u legovima! Uz to je uspeo da pogodi i jedan 9-dart (najbrži izlaz u ovom formatu pikado takmičenja).

Na taj način je postao najmlađi šampion takmičenja koje je izbrojalo svoje dvadeseto izdanje u organizaciji Svetske pikado korporacije (PDC) i iza sebe ostavio brojne legende ovog sporta.

Luk Litler Foto: Tanjug / AP

Prethodno je u polufinalu porazio bivšeg svetskog šampiona Majkla Smita sa 10:5, dok je Hamfriz pobedio legendarnog Majkla Van Gervena istim rezultatom.

Koliko je Litleru značila ova titula dovoljno govori burna proslava pred bučnom publikom, a zatim i zagrljaj porodice i njegove devojke, koja je par godina starija od njega.

Popularni "Luke The Nuke" je nedavno izbacio i svoju liniju proizvoda i opreme uz ugovor na deset godina, koji će mu pored procenta doneti i milion funti! Samim učešćem u finalu SP zaradio je i 232.000 evra, dok je neposredno nakon istog postao i najmlađi pobednik jednog turnira iz PDC serije u Bahreinu.

(Telegraf.rs)

Video: Šampion u pikadu bije komšiju ciglom u glavu: Učesnici tuče zajedno imaju skoro 140 godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA