≫ 

Rolan Garos nije Vimbldon: Francuzi dozvolili Rusima i Belorusima da nastupe u Parizu

Organizatori Rolan Garosa odlučili su da svima dozvole učešće

  • 0
Tenis Foto: Tanjug/AP

Poslednjih nedelja aktuelna je odluka Vimbldona po kojoj ruski i beloruski teniseri neće moći da nastupe na ovom grend slemu, a po svemu sudeći, i pored nekih ajava, Rolan Garos je odlučio da dozvoli svim teniserima da se takmiče.

Kako prenosi francuski RMC, i ruski i beloruski teniseri će moći da nastupe na drugom grend slemu sezone bez problema.

Naime, u Parizu će igrači iz ovih zemalja nastupati kao neutralni predstavnici bez zastave svoje države. Takođe, u slučaju da neko od njih trijumfuje u Parizu, himna Rusije neće biti izvedena.

- Na osnovu zajedničke deklaracije ministara sporta 36 zemalja, 9. marta, u odnosu na međunarodne sportske organizacije, Rusi i Belorusi moći će da učestvuju na pariskom grend slemu poštujući princip striktne neutralnosti. Ovi igrači će moći da učestvuju u utakmicama pod neutralnim transparentom. U slučaju konačne pobede, njihova himna se neće svirati. Podsećanja radi, u okviru ovog sporazuma nakon invazije Rusije na Ukrajinu, samo su ruske i beloruske selekcije zabranjene za takmičenja (kao što je slučaj u Dejvis kupu i Bili Džin King kupu) - stoji na sajtu "RMC Sporta".

Otvoreno prvenstvo Francuske igra se od 22. maja i traje do 5. juna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA