≫ 

Novak izgovorio reči koje su njegovi navijači želeli da čuju pred RG: "Najbolji moj oblik dolazi u ovo vreme"

Đoković pun samopouzdanja pred drugi Grend slem sezone

  • 10
novak đoković Foto: Tanjug/Ap

Novak Đoković osvojio je Masters u Rimu po šesti put u karijeri, a prve reči nakon meča pokazuju koliko je najbolji teniser sveta pun samopouzdanja i srećan što je ponovo u situaciji da igra i osvaja turnire.

Đoković je odigrao fantastičan prvi set, dobio ga je bez izgubljenog gema, a po sopstvenom priznanju iznenadio je i sebe.

- Prijatno sam iznenadio sebe. Iako sam imao jasan plan igre i strategiju, znao sam šta me očekuje s druge strane - započeo je Đoković.

Posle fantastičnog prvog seta, drugi set je Cicipas otvorio bolje, stigao i do prednosti, ali je Đoković uspeo to da preokrene.

- Odigrao sam perfektan set, nema dileme. Posle toga je bilo malo stegnuto, on je to iskoristio. Na ovom nivou igre, jedan ili dva poena mogu da preokrenu meč. On se vratio, imao je 4:1 i 40:30, meč je lako mogao da ode u treći set, ali sam uspeo da pronađem prave udarce u pravom trenutku u drugom setu i da se vratim u igru - rekao je Novak, pa dodao:

Novak Đoković je ponovo šampion Rima Foto: Tanjug/AP

- U taj brejku sam bio za inč bolji, bilo je gusto. Stegnuto s obe strane definitivno.

Na pitanje kada je odigrao poslednji put ovako dobar meč, Đoković je dao šaljiv odgovor, ali je rekao i nešto što će veoma obradovati njegove navijače.

- Juče, igrao sam odlično. Gradim svoju formu poslednjih nekoliko sedmica. Kao i prethodnih godina, znao sam da će moj najbolji oblik doći otprilike u ovo vreme - rekao je Đoković, pa završio:

- Ovo je bila savršena nedelja, kao i prošla u Madridu. Gradio sam svoju formu i igru. Oduvek sam uživao u igranju u Rimu i nadam se da će mi ovo dati dodatni podstrek za Rolan Garos.

Video: Novak uz protivpožarni alarm do 1000 pobeda u karijeri: Đoković u finalu Rima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kratko jasno

    15. maj 2022 | 18:29

    Ni politika ga ne moze slomit! US loptica, Australija o vakcini... Mislili su da ce ga zaustvit??? Nole je najbolji i tu nema dileme! Zivi i zdrav nam bio! Kako oni politicki, ti njima sportski! Zivio Nole, ponos nas!

  • M.K.

    15. maj 2022 | 18:23

    Baš mi je drago 🏆✨✨✨❤️🏅🇷🇸💫💫💫💫 Kralj je kralj 🎾✨✨✨ pokolebati ga ne mogu ni nacisticki i rasisticki pritisci, ucene, zabrane diktatorskog zapada! Napred Novak 🌍☀️☀️☀️☀️

  • Miroslav

    15. maj 2022 | 19:04

    MA Nole je ogledalo svega najboljeg na svetu! Svetski a naš!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA