≫ 

Nadal nikad oprezniji pred Rolan Garos: "Nisam favorit, živim sa bolom, do meča sa Novakom ima mnogo"

Rafael Nadal je u razgovoru sa medijima izneo svoja očekivanja na Rolan Garosu

  • 5

Španski teniser Rafael Nadal tradicionalno je jedan od favorita na Rolan Garosu, koji je osvajao u 13 navrata. Ipak, na konfereenciji za medije u Parizu, istakao je da na sebe ne gleda na taj način. 

Popularni Bik sa Majorke je otkrio koliko ga povreda muči, a osvrnuo se i na formu u kojoj se nalazi.

- Mislim da svi znaju šta se desilo u Rimu. Bol je uvek prisutan. Nije reč o tome da li ima bola, ili da li će nestati. Reč je o tome da li je bol dovoljno jak da mi dozvoli da igram ili ne. Odgovaram na pitanja i uvek ću odgovarati, ali neću svo vreme govoriti o nozi. Svakoga dana živim sa tim, to nije ništa novo za mene i nije iznenađenje. Ovde sam samo kako bih igrao tenis i pokušao da ostvarim što bolji rezulat na Rolan Garosu. Da ne verujem da to ne mogu ponovo, verovatno ne bih bio ovde. - istakao je Nadal i dodao:

- Treniram naporno i vežbam najbolje što mogu. Moj stvarni cilj je da budem u poziciji da sam zdrav i da igram dovoljno dobar tenis i omogućim sebi što bolje šanse.

Video: Najbolji momenti meča Đokovića i Alijasima: Nole posle drame u polufinalu Rima

Posle odlične forme na startu sezone, nadal je povredio rebro na Indijan Velsu.

- Nisam ovde imao pripremu koju bih želeo i ono što mogu jeste da vidim šta će se dalje dešavati. Danas, situacija je teška i ima igrača koji su u boljoj formi od mene, bez sumnje. Ali, nikada ne znate šta će se desiti u narednih nekoliko dana. Isto se dogodilo i u Australiji, dao sam sebi mogućnost da imam šansu. I ovde nije drugačije. Mogu da verujem u svoje šanse, u svoj svakodnevni rad i verujem.

Španski teniser ističe da ga ne opterećuje previše što je u istom delu žreba sa Novakom Đokovićem i Karlosom Alkarazom.

- To me nikada nije zanimalo. Kada sam bio favorit, nikada sebe nisam gledao na taj način. Naravno, ja sam jedan od kandidata. Celog života smatram sebe jednim od kandidata ovde jer sam osvajao turnire. Sada, ovog petka, sebe ne smatram favoritom, ali ne znate šta se može dogoditi. Ima mnogo do meča koji svi očekujete - zaključio je Nadal misleći na meč sa Novkom Đokovićem.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Haha

    20. maj 2022 | 18:54

    2 puta godisnje gubi I oba puta mu je "Navodno" povreda poremetila Planove. Budi gospodin (kao sto nisi) I kazi bio je Teniser taj dan mnogo bolji od mene I postovace te ljudi. A ovako te zato I mrze vecina navijaca. Samo posto ne mogu da verujem da ima Srba koji navijaju za Nadala pored naseg Novaka, to licno smatram Teskom izdajom

  • 534

    20. maj 2022 | 17:58

    Novaka možeš videti u RG samo sa tribina.

  • Gox

    20. maj 2022 | 17:54

    Osvirao si ti svoje,ostale samo jos mrvice.Bilo te je lepo gledati dok skupljas tacne!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA