≫ 

"Ja u stvari namerno to radim!": Olga raspoložena posle preokreta na RG, pa otkrila i ko joj je veliki car

Srpska teniserka nije krila oduševljenje posle velikog preokreta u prvom kolu na Rolan Garosu

  • 1
Olga Danilović Foto: Telegraf

Srpska teniserka Olga Danilović plasirala se u drugo kolo Rolan Garosa nakon velikog preokreta protiv Dalme Galfi iz Mađarske, a podelila je na konferenciji svoje prve utiske nakon još jedne tesne pobede u Parizu.

- Od početka je tako, otkad sam ovde... Ja u stvari namerno to radim! Hvala bogu, pa je ispalo dobro, na moju stranu, bilo je jako blizu da ne bude. Ta neka moja borba do kraja i da se nikada ne predajem, tu se pokazalo šta to znači.

Publika je bila na njenoj strani, a prisustvovalo je dosta naših ljudi.

- Ovo je četvrti meč gde konstantno ima naših ljudi, to je zaista lepo. Toga sam se najviše uželela, da igram pred publikom, pogotovo pred našim ljudima. Mislim da sam ja osoba koja voli taj neki kontakt sa publikom i sa mojim boksom.

Upitana, gde je videla da se meč lomi u njenu korist, iako je imala dve meč lopte protiv sebe, odgovorila je:

- Nigde! Šalim se... Nekako, uvek sam se osećala... Prvo, ona je odigrala jako dobro prvi set, a u drugom me je pojeo malo umor od tih proteklih par dana gde su mi sporije noge nego što bi trebalo da budu. Ali, prosto sam išla "hajde sad, hajde sad", osećala sam pri kraju drugog seta "tu sam sad, tu sam sad". Nisam baš planirala da spasem dve meč lopte, ali to je tu bilo otprilike, našla sam tu moju igru protiv nje.

Olga Danilović Foto: Telegraf

Olga nije razmišljala mnogo o krucijalnim momentima u meču, već je gledala da pokaže ono najbolje od sebe.

- Da igram, da ne pogrešim, ali prvenstveno da igram tu čvrstu igru, da ne budem pasivno, da odigram onako kako umem. E, sad ako će to biti dovoljno, ako ne, neće. Nisam imala neke velike misli, razmišljala sam samo "ne daj".

Imala je snage za još jednu veliku borbu, ali Danilovićeva je bila skromna.

- Da, evo ubijam! Još jedan meč sad! Dobro je, za mene je sada svaki meč bonus, tako da igram, ide na bolje, osećam se jako lepo na terenu što je najbitnije, ta neka moja želja za igrom se vidi na terenu i stvarno uživam u svakom poenu.

Sledeća protivnica je Džil Tajhman koja se nalazi u veoma dobroj formi. Šta će biti sledeće, o tome srpska predstavnica razmišlja. Samo o odmoru nakon napornog zadatka.

- Ne vidim budućnosti, ali, bože moj. Nisam vidovita! Gledam na sledeći meč da se odmorim, neću igrati dva dana, imam sad... Totalno ne razmišljam. Kada bude veče pred taj meč, tada ću da sednem sa svojim timom i popričam. Igraću svoju igru, nisam došla sa očekivanjima, došla sam da igram, a igram već četiri meča. Možda tu imam prednost, jer sam odigrala već četiri meča, a ona jedan. To se nikad ne zna, verujem u sebe i ponosna sam na sebe.

Olga Danilović Foto: Telegraf



Sa tribina ju je bodrila koleginica iz reprezentacije, Alekandra Krunić, koja se takođe plasirala u glavni deo žreba.

- Mi smo jako bliske. Ta romansa traje otkad sam ušla u FED kup reprezentaciju, ona je bila prva koja me je prihvatila, tu je i Ivana Jorović. Kad sam bila mlada, moj prvi trening je bio sa Aleksandrom, kada sam imala 15 godina. Stvarno su me sve prihvatile, ali je to sa Krunićevom poseban odnos i ona mi stvarno prija pored terena. Mi se družimo ovako privatno i kada smo u Beogradu i ona je jedan veliki car - a, onda otkrila i zbog čega obožava Krunićevu.

- Jako je iskrena i jako je direktna, ima čista dušu, direktna je. Kada ti je prijateljica, spremna je da uradi sve za tebe. Takva sam i ja, a ona je i živac kao ja. Ona je bila ceo meč, bila je svaki moj meč tu.

Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, takođe je posmatrao susret sa tribina terena 9 na kompleksu u Parizu.

- Bio je i on, kao i prošli. Svakako je lepo videti takve ljude pored terena, to uvek znači. Kod Novaka sam u akademiji, a Goran je deo tog tima, tako da nema nečega većeg tu. Došao je da bodri, da kaže šta misli i to je to - zaključila je Olga.

Video: Novak se vratio iz Crne Gore u Beograd: Đoković se provodio u kafani na rođendanu Olge Danilović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • glupost

    22. maj 2022 | 20:25

    namerno dovedes sebe pred poraz pa se cupas i spasavas.zasto ne pobedis 6:3 ,6:3

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA