≫ 

Prvo veliko iznenađenje kod tenisera na Rolan Garosu: Ispao 14. nosilac u 1. kolu!

Kraj turnira u Parizu za Denisa Šapovalova

  • 1
Denis Šapovalov Foto: AP/Tanjug

Kanadski teniser Denis Šapovalov završio je svoje učešće na ovogodišnjem Rolan Garosu već u 1. kolu, jer je u tri seta poražen od Danca Holgera Runea sa 3:0 (6:3, 6:1, 7:6).

Četrnaesti nosilac je završio svoje takmičenje već na startu turnira i on je do sada najbolje rangirani teniser koji je završio takmičenje.

Poznato je da Šapovalovu šljaka nije podloga na kojoj pruža najbolje partije, a to se i ovoga puta dokazalo, dok je Rune ove godine na šljaci bio odličan i uspeo je da osvoji i turnir u Minhenu.

Rune je u prva dva seta bio dominantan i dva puta je oduzimao servis Kanađaninu, dok je prava borba viđena tek u trećem, gde je Šapovalov izdržao do 4:4, a onda je mladi Danac napravio brejk, posle kojeg je servirao za meč. Došao je i do meč lopte, ali je nije iskoristio i Šapovalov se vratio u meč.

Međutim, to nije trajalo dugo. Imao je pri rezultatu 6:5 i Šapovalov set loptu, ali nije iskoristio šansu. Usledio je tajbrejk u kome je Rune bio dominantan i sa 7:4 došao do plasmana u drugo gkolo, gde ga čeka pobednik meča Pedro Martinez - Henri Laksonen.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA