≫ 

Đere zakazao duel protiv Medvedeva, ubedljiva pobeda Lasla na startu Rolan Garosa

U tri seta je bio bolji od Litvanca Berankisa

  • 1
Laslo Đere Foto: Serbia Open

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u 2. kolo Rolan Garosa, pošto je u tri seta bio bolji od Litvanca Rikardasa Berankisa - 6:4, 6:4, 6:4!

Bio je ovo njihov treći međusobni duel, prvi od 2017. godine i druga pobeda Lasla čiji naredni rival će biti drugi reket sveta Danil Medvedev koji je silovito započeo turnir.

Đere je nervozno počeo meč i dozvolio je rivalu dve brejk lopte na startu. Međutim, izvukao se i istovremeno "razbudio" s obzirom na to da je već u narednom gemu on uzeo servis rivalu i potom poveo sa 3:1.

Uzeo je još jedan brejk za 5:2, ali je i sam izgubio servis i vratio Berankisa u život (5:4). Ipak, Litvanac nije mogao do drugoj brejka i Laslo je poveo sa 1:0.

Kada je u pitanju drugi set, Đere je sav posao uradio na startu. Uzeo je brejk , poveo sa 2:0 i održao je prednost do samog kraja. Nijednom nije "štucnuo", mada je iskoristio tek treću set loptu.

Za razliku od prva dva seta, Đere je u trećem pretrpeo brejk i dozvolio je Litvancu da povede sa 2:0. Samo za kratko je bio poljuljan, jer je vezao četiri gema (uz dva brejka) što je na kraju i rešilo pobednika.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA