≫ 

Kiša suza na Rolan Garosu, kišu je isplakao Conga za kraj karijere, plakao i tokom meča!

Francuz uz ovacije odigrao poslednji meč, porazio ga je Rud, ali to je danas najmanje važno...

  • 9
Žo Vilfrid Conga, Rolan Garos Foto: Profimedia

Bura emocija već je potresla jedan meč na Rolan Garosu, a tek što se turnir zahuktao, gotovo da je jedva i počeo, ali emocije su danas bile opravdane i jake, najjače jer je poslednji meč u karijeri odigrao miljenik domaće publike Žo Vilfrid Conga (37).

Francuz je rekao zbogom tenisu, izgubio je, ali najmanje je zbog toga plakao...

U meču prve runde na pariskom Grend Slemu Norvežanin Kasper Rud je porazio Congu u možda najtežem meču za obojicu, 3:1 u setovima, i time je spuštena zavesa na jednu od najinteresantijih teniskih karijera. Koliko je Congi teško pao ovaj momenat svedoči i scena s kraja četrvtog seta, na meč loptu za Ruda, kada je Francuz jedva uspeo da odservira zbog emocija koje su ga cepale.

Čitav stadion je kao na fudbalskoj utakmici bodrio Congu, navijao, u transu se pratio svaki njegov poen. Na kraju, Rud je prevagnuo, odneo trijumf i to je bio znak da čitav stadion ustane i stojećim ovacijama isprati sjajnog tenisera u zasluženu penziju. Conga se nakon meča slomio, pao na kolena u parisku šljaku, skupljao snagu da izdrži, da se totalno ne raspadne. Sve vreme morkih očiju.

Dugo posle ostao je na terenu gde mu je uprličen oproštaj kakav i dolikuje. Ređala su se sećanja na njegove velike trenutke, na terenu su mu se u međuvremenu pridružili i njegovi najbolji saigrači iz Dejvis Kup selekcije, među njima i Gaske, Monfis i ostali iz te sjajne generacije. Preko video bima Congi su poruku poslali njegovi nekadašnji rivali, Federer, Marej, ali i naš Novak koji je poručio da je "Conga dobar momak, da su se dobro slagali i da je učinio dosta za tenis".

Teniska elita danas je na "Šatrijeu" bila tu samo zbog jednog igrača.

"Hvala, gospodine tenisu", završio je Conga svoj poslednji govor kao profesionalac.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milics

    24. maj 2022 | 18:02

    Svi su rastanci BOLNI. Mnogi ne dožive...

  • ime

    24. maj 2022 | 20:49

    Uživaj u penziji čestitam na sjajnoj karijeri

  • Duka Srbin Tenja

    24. maj 2022 | 18:09

    Hahaha 😄, cuj plakao. Koliko si kasirao od predaje. Vodio si, dobro igrao i dok si gubio, I onda, prc. U cetvrtom, velika stanka, veliki odmor,bi naredbada moras predati. Eee, to boli i zbog toga se place. Takav je bio i Nole u Beogeadu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA