≫ 

Cicpas od 0:2 do pobede u 1. kolu Rolan Garosa: Museti kao sa Đokovićem, krenuo pa se ugasio

Grk pregrmeo prvu prepreku uz mnogo muke

  • 0
stefanos cicipas Foto: Tanjug/Ap

Grčki teniser Stefanos Cicipas, prošlogodišnji finalista Rolan Garosa, plasirao se u 2. kolo pariskog Grend Slema posle tri i po sata brobe sa Italijanom Lorencom Musetijem u pet setova i preokreta - 5:7, 4:6, 6:2, 6:3, 6:2.

Naredni rival Cicipasu biće Čeh Zdenjek Kolar.

Cicpas je u kasnim satima u Rimu doživeo nešto slično kao i Novak Đoković protiv istog rivala u prethodnom izdanju turnira - gubitak prva dva seta i onda totalni preokret koji je slomio Italijana (predao Novaku u njihovom meču).

Grčki tensier očito nije od starta bio spreman na borbu kakva se očekuje od njega, pa je tu njegovu najslabiju fazu igre Museti maksimalno iskoristio i došao do velikih 2:0 u setovima. Bio je nervoze u očima grčkog tenisera, bio je u neprijatnoj situaciji, ali je sa početkom treće deonice sve krenulo da se razvija onako kako je poželeo. Vođstvo o 3:0 dalo mu je preko potrebnu sigurnost da nastavi u istom ritmu i da se ne obazire na ono što je bilo već na ono što će biti.

I Cicipasovi roditelji u boksu su bili više nego zadovoljni, istina majka je u jednom momentu morala da ućutuje oca kako sin ne bi bio u problemu zbog "koučinga".

Nastavak meča doneo je potpunu kontrolu i konsolidaciju igre favorita, kao posledicu takvog pristupa i konstantno vođstvo na njegovoj strani. Muesti očito ima kapacitet da samo jednom ozbiljno uzdrma veće i jače od sebe kao što je to uradio sada, kao što je to prošle godine sa Đokovićem. Nešto mu jednostavno nedostaje da prebrodi momente kada je on taj koji mora da uzvrati posle pada.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA