≫ 

Borna Ćorić za Telegraf: "Od Novaka zavisi ko će biti najbolji u istoriji, neću igrati Vimbldon"

- Nisam hteo da prestanem sa tenisom, ali nisam bio siguran da ću se vratiti na 100 posto - naveo je između ostalog hrvatski teniser

  • 0
Borna Ćorić intervju Foto: Tanjug/AP

Hrvatski i celokupni balkanski tenis je u jednom momentu dobio veliku zvezdu u vidu Borne Ćorića, njegov napredak je bio fantastičan iz godine u godinu, da bi u jednom momentu došao i na samu ivicu Top 10 na svetu. Ipak, povreda ga je omela da nastavi u istom pravcu, ali je ponovo na putu da pokuša povratak među put kojim je već hodao.

Na Rolan Garosu je prilično sigurno odigrao protiv Španca Karlosa Tabernera, preskočio prvu prepreku i sada ga očekuje Grigor Dimitrov, a u velikom razgovoru za Telegraf je podelio svoje utiske sa starta Pariza.

- Odigrao sam jedan dosta solidan meč, shodno tome da sam poslednjih četiri ili pet mečeva dosta tesno izgubio. Bilo mi je dosta bitno da pobedim, dobio sam solidan žreb, ne mogu da lažem, ali posle tog negativnog niza nije bilo lagano. Sa svim sam trenutno zadovoljan, osim sa servisom, ovo ostalo je bilo super.

Da li to ima veze sa bivšom povredom?

- Nema konkretne veze. Ne muči me tokom meča, ali ostavilo je traga što se nisam godinu dana takmičio. Neke sam stvari malo nesvesno promenio. Lošije sam gađao mete, mogu reći da mi je pala forma na tom servisu u odnosu na period pre povrede.

Kažu da si razmišljao i o penziji?

- To je povreda o kojoj se moram brinuti svaki dan, ne mogu da prestanem da razmišljam o svom ramenu. Dobro, zato što radim, to je prošlo i otkad sam se operisao sam napravio odličnu rehabilitaciju. Moram da pazim na to tokom cele svoje karijere, nikada neću moći da zapostavim i zaboravim rad na svom ramenu. Nisam hteo da prestan sa tenisom, ali nisam bio siguran da ću se vratiti na 100 posto.

Spain Tennis Davis Cup Foto: Tanjug/AP

Odluke Vimbldona i ATP-a?

- Nisam bio za to da se ne da Rusima da igraju. Slažem sa tim što je rekao Novak. Mislim da politici nema mesta u bilo kojem sportu. Eto, već od te odluke se nisam slagao sa tim. A, što se tiče bodova... Teško je naći balans u odluci. Lično, nemam ništa da branim na Vimbldonu, meni to i u neku ruku odgovara, dok Novaku, Fučoviču, Šapovalovu i momcima koji su napravili nešto prošle godine naravno da to ne odgovara.

Da li je to fer sa njihove strane?

- Da sam igrao neko polufinale Vimbldona prošle godine, rekao bih ti "ovo nije u redu", ali iz moje perspektive trebalo je sve da ide normalno, da se ne dođe do ovog drugog, sa bodovima. Trebalo je da se dozvoli svima da igraju turnir.

Da li ćeš ti igrati na Vimbldonu?

- Trenutno, iz ove perspektive, ne. Moram koristit protekted renking da bih ušao na turnir, za turnir koji nema poena, znači da bih ga igrao isključivo radi novca. Pritom, nisam prijavio nijedan travnati turnir pre toga. Skoro, pa sigurno ne.

Karlos Alkaraz se priključio "vrhu vrha", da li je opravdana njegova uloga jednog od najvećih favorita na RG?

- Apsolutno da jeste. Mislim da je opravdano. Osvojio je dva jaka turnira na zemlji, ne znam da li je na šljaci izgubio jedan meč ove sezone. Jeste među top 2-3 favorita, da.

Tu su tri najveća favorita - Đoković, Nadal i Alkaraz. Da li možeš da izdvojiš nekoga?

- Uvek je Rafa ovde, koliko je puta osvojio već, favorit. Ipak, ono što sam gledao Novaka, igrao je odlično u Rimu. Alkaraz, takođe, igrao odlično u Madridu. Biće sjajan turnir do kraja.

Novak Đoković, Borna Ćorić Foto: Johannes EISELE / AFP / Profimedia

Večno pitanje i velika trka, ko će na kraju biti najbolji u istoriji?

- Neverovatno šta su napravili, osvojiti 20 puta Grend slem... Jednostavno, neverovatno. Bilo koji turnir na svetu osvojiti 20 puta je neverovatno. Da osvojite 20 puta državno prvenstvo Srbije je vrhunski uspeh, a tek GS. Mislim da će Novak igrati najduže od njih, s obzirom na to da ima telo od momka sa 25 godina. Zavisi koliko će Nole hteti da igra.  Ne znam kakvo je stanje Rafi sa stopalom. Da je Rafa zdrav, imao bi još jednu, dve titule Rolan Garosa minimalno. Teško će reći. Pitanje je do kada će Novak hteti da lovi Grend slemove.

Sa kim se najviše družiš od kolega iz Srbije?

- Sa Filipom Krajinovićem. Ma, sa svima sam super. I sa Lajovićem, Đereom, Kecmanovićem. Možda sam, eto, najbolji sa Filipom, ali i sa Ducijem. Viđamo se često po turnirima, odemo na večeru.

Balkanci su strašno vatreni kad se priča o fudbalu, da li si zauzeo stranu - Dinamo ili Hajduk?

- Pričali smo tu i tamo, ali nisam zauzeo stranu. Imam prijatelja svugde, celoj Hrvatskoj. Ne mogu da kažem da sam vezan za neki klub više ili manje, možda zato što sam lajk i što nisam u puno vezan za fudbal. Nikada nisam imao taj osećaj da su Dinamo ili Hajduk moji klubovi, da živim za to, ali pratim hrvatsku reprezentaciju uvek. Hteo sam da pogledam Hajduk - Dinamo u Splitu, bio je šou, ali nisam stigao da odem - kazao je Ćorić.

Video: Teniseri posle fudbala u Beogradu, zaigrali košarku u Zadru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA