≫ 

Šampionka US Opena ispala u drugom kolu Rolan Garosa: Ema prokockala set prednosti na debiju

Britanka poražena posle preokreta

  • 3
ema radukanu Foto: Tanjug/Ap

Najbolja britanska teniserka i prošlogodišnja šampionka US Opena Ema Radukanu (19) iznenađujuće je eliminisana u ranoj fazi Rolan Garosa. Nju je u 2. kolu pariskog Grend Slema porazila Beloruskinja Aliaksandra Sasnovič u tri seta, i to furioznim preokretom, 3:6, 6:1, 6:1.

Emi je ovo druga rana eliminacija sa Grend Slema posle senzacionalne titule u Njujorku, a pre Pariza u drugoj rundi ispala je i u Melburnu.

U sredu je, na svom debiju u Parizu, naspram sebe imala izuzetno upornu rivalku koja je uprkos izgubljenom setu uspela da zada strahovit udarac Britanki i na kraju je ubedljivo porazi.

aliaksandra sasnovič Foto: Tanjug/Ap

Prelomni momenat meča bio je treći gem odlučujućeg seta, na 1:1, koji je trajao čak 13 minuta i tokom kojeg je Radukanu propustila da materijalizuje pet brejk lopti, da bi, posle izgubljenog gema, potpuno pala. Praktično je prestala da igra.

I taj deo meča, kao i drugi, njega rivalka je dobila sa ubedljivih 6:1.

Sasnovičeva, 46. igračica na WTA listi, tako je i drugi put u dva međusobna duela savladala Radukanu, sada u Parizu, a pre godinu dana to je uradila i u Indijen Velsu u dva seta.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    25. maj 2022 | 16:10

    Radukanu, tradicionalno britansko prezime iz provincije Yorkšir:)

  • Lord

    25. maj 2022 | 17:10

    Mala sinula na jednom turniru,i to je to...

  • Dragan

    25. maj 2022 | 18:36

    Jednom imala srece da pobedi u finalu jer nisu ucestvovali favoriti i sad je dizu u nebo a verovatno nikad vise nece ni doci do finala a kamoli osvojiti ga.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA