≫ 

Karlos Alkaraz bio na ivici poraza, pa napravio veliki preokret i slavio nakon pet setova!

Jedan od glavnih favorita za osvajanje drugog Grend slema u sezoni morao je da spasi meč loptu

  • 3
Karlos Alkaraz Foto: Tanjug / AP

Imamo najveće iznenađenje u dosadašnjem delu Rolan Garosa: Španski teniser Karlos Alkaraz, jedan od favorita na turniru, ispao je već u drugom kolu od sunarodnika Alberta Ramosa-Vinjolasa u četiri seta - 6:1, 6:7, 5:7, 7:6, 6:4.

Ništa nije slutilo da će mladi Španac, svrstan sa Novakom Đokovićem i Rafaelom Nadalom među glavne favorite za osvajanje Rolan Garosa, biti na pragu eliminacije već u drugoj rundi.

Odlično je otvorio meč Alkaraz, osvojio prvi set sa 6:1 i izgledalo je da sigurno hita ka lakoj pobedi. Ipak, nešto se pitao i Albert Ramos-Vinjolas, koji je zaigrao na mnogo višem nivou i bio blizu šokantnog trijumfa.

Drugi set nije doneo nijedan brejk, pa se sve odlučivalo u taj-brejku, gde je iskusniji Španac bio i smireniji i poravnao rezultat.

Albert Ramos Vinjolas Foto: Tanjug / AP

Rana faza trećeg seta donela je po jedan brejk na obe strane, došlo se do 5:5, kada je Alkaraz popustio, dozvolio brejk Vinjolasu, što je on u narednom gemu materijalizovao i poveo sa 2:1.

Slično kao u drugom setu, brejk, pa ribrejk viđen je i na startu četvrtog seta, a onda je Ramos-Vinjolas napravio brejk pri rezultatu 4:4 i došao do prilike da servira za pobedu. Delovalo je da je sve izgubljeno za Alkaraza, imao je iskusniji Španac i meč loptu, ali je sve to spasio Karlitos, uveo set u taj-brejk i poravnao na 2:2.

Peti set je mnogo bolje otvorio Ramos-Vinjolas, koji je poveo sa 3:0, ali je Alkaraz još jednom pokazao svoj borbeni karakter, vratio se i preokrenuo na 4:3 uz brejk prednosti. Iako je Ramos odmah uspeo da anulira taj brejk i da izjednači na 4:4, Alkaraz mu je još jednom oduzeo servis, a zatim osvojio gem bez izgubljenog poena i obezbedio plasman u treću rundu.

Bio je to najduži meč u karijeri Karlosa Alkaraza, pošto je na terenu proveo četiri sata i 34 minuta.

Tamo će mu rival biti pobednik meča u kom se sastaju američki teniser Sebastijan Korda i Francuz Rišar Gaske.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Душан Краишник Бања Лука

    25. maj 2022 | 20:28

    Дечко Слаб Си ти

  • Sasa

    25. maj 2022 | 21:43

    Prepotentan mali, ima talenat i ogromnu snagu, a danas je realno trebao da izgubi od Vinjalesa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA