Cicipasov epski meč na Rolan Garosu: Čeh ga proveo kroz krugove pakla uz tri tajbrejka i četiri sata na terenu

Neverovatno je kako je Grk ovo preživeo

  • 0
stefanos cicipas

Foto: Tanjug/Ap

Debitant na Grend slemu, Zdenek Kolar iz Češke odigrao je epski meč protiv Stefanosa Cicipasa, namučivši Grka toliko da se ovaj jedva provukao u treće kolo Rolan Garosa. Prosto je tolika šteta što nije uspeo da iskoristi jednu od čak četiri set lopte i odvede meč u odlučujući peti set, jer je svako ko je pratio ovaj duel uživao - 3:1 (6:3, 7:6, 6:7, 7:6).

Neverovatno je igrao 134. igrač na svetu, odveo je Cicipasa u tri tajbrejka od kojih je jedan dobio, a u jednom je prosto neverovatno kako se grčki teniser vratio u igru. Čak 16 puta je Kolar ispadao u kvalifikacijama za Grend slem turnire, a kada se konačno domogao glavnog žreba na jednom od njih, pokazao je sav svoj sjaj.

Četiri sata i devet minuta je potrajao večerašnji meč, što će reći da je zajedno sa prvim kolom Cicipas proveo ukupno sedam i po sati na terenu. Pitanje je koliko će sve to uticati na njegovu otpornost i izdržljivost u narednim kolima. Jednostavno rečeno, Kolar ga je "iscrpeo" do maksimuma.

Prvi set nije nimalo nagoveštavao kakav nas spektakl čeka, pošto je Cicipas brejkom u ranoj fazi lako došao do prednosti i osvajanja ovog dela igre. U drugom delu igre se Čeh uozbiljio, čak je imao i brejk prednosti, pre nego što je Grk izborio tajbrejk koji je rešio kroz dramu, spasivši pritom jednu set loptu.

Treći set nam nije doneo brejkove, ali jeste dominaciju Kolara u tajbrejku, gde je prosto počistio Cicipasa. Grk se mučio i u četvrtom, ispostaviće se, poslednjem setu koji je takođe dogurao do tajbrejka. Tamo je Čeh imao 6:2, ali je potom propustio da iskoristi pomenute set lopte, nakon čega se Stefanos izdigao i sprečio da drama dalje potraje.

U narednom kolu, Cicipasa čeka težak okršaj sa Mikaelom Imerom iz Švedske, koji je poznat kao igrač koji je dobro "gura" na šljaci.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA