Nadal kao furija protutnjao Parizom: Holanđanin se kasno probudio, Rafa gotovo da se nije ni oznojio

Najbolji španski teniser u narednom kolu dočekuje boljeg iz meča Ože-Alijasim - Krajinović

  • 0
Rafael Nadal Foto: Tanjug - AP

Mnogo lakše nego što je to bilo očekivano, Rafael Nadal obezbedio je plasman u četvrto kolo Rolan Garosa pobedom nad holandskim teniserom Botikom van de Zandšulpom u tri seta. Španski teniser gotovo da se nije ni oznojio, pošto je na terenu proveo samo dva sata i pet minuta - 3:0 (6:3, 6:2, 6:4).

Dominirao je Rafa od prvog do poslednjeg udarca i nastavio je svoj niz mečeva bez izgubljenog seta na ovogodišnjem Rolan Garosu, pošto je prethodno sa 3:0 savladao i Korentana Mutea iz Francuske i Džordana Tompsona iz Australije. Posebno je impresivan Nadal bio kod realizacije svojih poena na prvi servis, pošto je taj procenat konstantno držao oko 90%.

Pomalo iznenađujuće, Botik van de Zandšulp je već u prvom gemu šokirao Nadala oduzevši mu servis, ali je nalet Holanđanina bio kratkog daha, pošto je sjajni Španac već u sledećem gemu postavio stvari na svoje mesto, a potom do kraja napravio još jedan brejk završivši posao prvom set loptom.

Drugi set protekao je u sličnom tonu, pošto je Botik pao već u trećem gemu kada mu je Nadal oduzeo servis, a potom je to učinio još jednom. Nije ni u trećem setu bilo ikakvih promena. Jedan, pa drugi brejk u potpunosti su dokrajčili Holanđanina, koji je do kraja ipak uspeo da uzme jedan brejk natrag, ali drugi jednostavno nije mogao.

U narednom kolu, Rafael Nadal sastaće se sa Feliksom Ože-Alijasimom iz Kanade, koji je uspeo da savlada našeg Filipa Krajinovića u tri seta - 7:6, 7:6, 7:5.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA