≫ 

Još jedan legendarni Francuz završio karijeru na Rolan Garosu: Čilić ga eliminisao pa dao hit izjavu

Nakon Conge i Simon se oprostio od Grend slema u Parizu

  • 0
Žil Simon Foto: Profimedia

Legendarni francuski tenise Žil Simon odigrao je svoj poslednji meč na Rolan Garosu u karijeri, a čast da bude deo istorije pripao je Marinu Čiliću koji je slavio protiv Francuza rezultatom 3:0.

Simon je napravio veliko iznenađenje već u prvoj rundi kada je u pet setova savladao Pabla Karenja-Bustu, dok je u drugoj rundi bio bolji od Stiva Džonsona maksimalnim rezultatom.

To je bilo sve što je iskusni Francuz mogao da pružoi na ovom turniru, pa mu je Čilić prepustio svega pet gemova u meču.

Izuzetno je bio zanimljiv komentar Čilića nakon meča koji je rekao da mu je lakše kada zna da će Simon igrati do kraja godine, pa mu nije on "okončao" karijeru.

- Znao sam da je ovo poseban dan za Simona, čak sam ga u svlačionici, pre nego što smo izašli na teren, pitao da li se povlači na ovom turniru, mada mi je laknulo kad mi je rekao da će nastaviti da igra do kraja godine - rekao je Čilić nakon meča.

Naredni rival hrvatskom teniseru biće Danil Medvedev.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA