≫ 

"Meč Novaka i Nadala najvažniji u istoriji tenisa": Vilander analizirao šanse Đokovića i Rafe pred 1/4 finale

Bivši teniser jedva čeka da počne meč

  • 12
Mats Vilander Foto: Marko Jovanović

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedio je Dijega Švarcmana i sastaće se sa Rafaelom Nadalom u "teniskom klasiku" četvrtfinala Rolan Garosa, što bi, prema rečima legendarnog Matsa VIladnera mogao da bude najvažniji meč u istoriji tenisa. 

Bivši teniser, sada komentator Eurosporta ističe da je ovaj duel istorijski.

- Mislim da će Rafa u Novaku pronaći izrazito motivisanog protivnika. Mislim da Novak neverovatno dobro koristi publiku da se "zapali", bilo da su za njega ili protiv njega. Ali, publika je na ovom turniru često za onog koji ima manje šanse za pobedu. Teniski gledano, ne mogu da verujem da se Novak tako brzo vratio na svoj nivo.

- Neverovatno sam uzbuđen zbog predstojećeg meča, jer pamtim da su prošle godine on i Nadal igrali u polufinalu. Rekao sam i tada da je to verovatno najbitniji okršaj u istoriji, jer je Novak jurio 20. slem, to kažem i sada - istakao je Vilander i dodao:

- Novak izgleda nestvarno snažno, odlučan je. Kreće se strašno dobro, agresivan je kao nikada do sada i ispaljuje drop-šotove u pravim momentima. Koristi energiju publike jer su oni za njegove rivale. Nisu protiv njega, ali jesu za njegove protivnike, autsajdere - ističe Vilander.

Vilander ističe da Novak želi da pokaže koliko je jak.

- To pokazuje svojim govorom tela i očekujem istu stvar i protiv Rafe, jer u Parizu niko nije protiv Nadala. Mislim da će emotivna borba biti neverovatna i nadam se da ću imati sedište da to ispratim - zaključio je Vilander.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gradjanin

    30. maj 2022 | 09:08

    Napred Nole do jos jedne pobede !!! Ti si nas ponos !!! A mogu da te vole ili ne vole ali moraju da ri se poklone na znanju, upornosti i rezultatima

  • kristina

    30. maj 2022 | 09:22

    IDEMO NOLE.. MI SMO TU.. GAZIMO.. POBEDJMOOO..

  • Savo

    30. maj 2022 | 09:53

    Bilo bi idealno da pobedi Nadala i da ujedno osvoji gren slem. Time bi se izjednačio i sa brojem gren slemova sa Nadalom, a i jednom za svagda zapusio usta svima o tome koje najbolji na svetu svih vremena !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA