≫ 

Zašto Novaku više odgovara noćni termin nego Nadalu i kako mu dodatno rastu šanse u četvrtfinalu RG?

Najbolji teniser sveta se bolje snalazi kada je hladnije i kada je vlažnost veća u odnosu na sunčani period koji više pogoduje Špancu

  • 5
Rafael Nadal, Novak Đoković Foto: MARTIN BUREAU / AFP / Profimedia

Novak Đoković i Rafael Nadal igraju svoj meč četvrtfinala od 20.45, odlučili su organizatori Rolan Garosa.

Đoković i Nadal ove sezone nisu igrali u noćnom terminu, taj termin je uglavnom bio rezervisan za Karlosa Alkaraza, koji je odigrao čak tri od svoja četiri meča u noćnom terminu, dok su Novak i Rafa igrali tokom dana.

Sada je ipak preokrenuta situacija, pa će Alkaraz i Zverev igrati treći meč na Šatrijeu tokom dnevnog programa koji počinje od 12. Pre njih igraće se dva ženska četvrtfinala, Trevizan - Fernandez i Gof - Stivens.

Đoković i Nadal će zatvoriti spektakularan dan u utorak novom bitkom. Biće to njihov 59. međusobni susret, a do sada Novak Đoković vodi sa 30:28.

Najbolji teniser sveta je inače i favorit protiv Nadala u ovom meču prema kladionicama, što je nesvakidašnja situacija i nikada se do sada nije desilo nešto slično na Rolan Garosu.

Razlog za tako nešto je činjenica da je Nadal u Rimu doživeo poraz u ranoj fazi turnira i da je osetio bolove u stopalu u meču protiv Denisa Šapovalova. Takođe je u četvrtom kolu Rolan Garosa prošao pravu golgotu protiv Feliksa Ože Alijasima i potrošio dosta energije.

Međutim, i odluka da se meč protiv Novaka odigra u noćnom terminu više odgovara Đokoviću. Razlog je to da Nadal najviše voli da igra u dnevnim uslovima, kada je jako sunce i kada loptice više odskaču, dok mu ne odgovara kada je veća vlaga i kada je hladnije, što će svakako biti slučaj u Parizu u utorak uveče, gde prognoza kaže da će biti delimično oblačno, bez kiše, sa temperaturom oko 16 stepeni oko 21.00, sa tendencijom daljeg pada na 13 stepeni do ponoći.

Podsetimo i da su Novak i Nadal prošle godine igrali u polufinalu Rolan Garosa, kada je Đoković pobedio sa 3:1 u epskom meču. Tada je meč počeo dok je još bilo sunca nad Šatrijerom i Nadal je dobio prvi set, ali čim je zašlo sunce i pala temperatura Novak je preuzeo kontrolu i na kraju došao do velike pobede.

Video: Obišli smo bosansku Piramidu Sunca, ovde meditira Novak Đoković

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    30. maj 2022 | 14:45

    Novak je u formi i favorit je po dosadašnjoj igri i vjerujem u njega...ipak Nadal je borac i kralj Rollan Garosa...kako kome bude dan...pritisak ,opustenost pa i sportska sreca često prevagne...brine me sto poslije ovako zahtijevnog meča emotivno takticki i fizički iscrpljujuceg slijedi još mozda tezi sa mladim Alkarazom , pa,tek finale..ove god pakleni put..ali tako je kako je odemooooooo Nole uz tebe smo

  • shone

    30. maj 2022 | 20:13

    Niko nije veći od turniraaa....

  • Dex

    30. maj 2022 | 20:16

    Tenis se ne igra zbog Rafe i njegovih želja nego zbog publike i sponzora. Uz Nadalovu izjavu od pre neki dan da mu zbog temperature više odgovaraju dnevni od večernjih termina, izgleda da i on sam očekuje poraz od Novaka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA