≫ 

Najveći šok na Rolan Garosu: Stefanos Cicipas eliminisan u četvrtom kolu!

Mladi danski teniser eliminisao Grka

  • 4
Stefanos Cicipas Foto: Christophe ARCHAMBAULT / AFP / Profimedia

Mladi danski teniser Holger Rune savladao je Stefanosa Cicipasa rezultatom 3:1 u četvrtom kolu Rolan Garosa i tako napravio najveće iznenađenje dosadašnjeg dela takmičenja.

Rune igra izvanredan turnir, došao je do četvrte runde bez izgubljenog seta, a eliminisao je Denisa Šapovalova, Henrija Laksonena i Uga Gastona. Nije se uplašio ni Stefanosa Cicipasa i u četiri seta ga je eliminisao sa drugog Grend slema sezone.

Cicipas nije blistao na turniru. Već u prvom kolu je imao problema, gubio je 2:0 od Lorenca Musetija, da bi preokrenuo, a ni protiv malo poznatog češkog tenisera Kolara nije imao lak posao pošto ga je savladao sa 3:1. Jedini rutinski trijumf zabeležio je u trećoj rundi kada je savladao Mikael Imera sa 3:0.

Osvojio je Rune prvi set sa 7:5, iako je Cicipas meč otvorio ranim brejkom i vođstvom od 3:1. Nije se uplašio velike scene Rune, vratio se ekspresno u set i kasnije preokrenuo.

Vratio se Cicipas u meč osvojivši drugi set sa 6:3. Napravio je Grk brejk u ključnom trenutku seta, pri rezultatu 4:3 i odmah servirao za poravnanje rezultata, što nije propustio da uradi.

Treći set bio je sličan drugom, ali je pripao Runeu. Ponovo je odlučio samo jedan brejk, u šestom gemu seta, kada je mladi Danac bez izgubljenog poena stigao do brejka, a kasnije i do seta.

Mogao je Rune mnogo ranije da završi meč, pošto je u poslednjem setu imao dva brejka prednosti i servis za set pri rezultatu 5:2, ali je Cicipas uspeo da opstane nakratko u setu pošto je vezao dva gema bez izgubljenog poena. Ipak, nije uspeo da vrati i drugi brejk, te će se vratiti kući ranije nego što je planirao.

Rival Runeu u četvrtfinalu biće norveški teniser Kasper Rud.

Video: Nole vikao Instagraaam i pravio šou na treningu sa 317. teniserom sveta Runeom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    30. maj 2022 | 17:44

    Znači neko drugi će plakati u finalu kada izgubi od Novaka.

  • Стручњак

    30. maj 2022 | 17:41

    Шок тениске непознаваоце..

  • Др

    30. maj 2022 | 18:48

    Зашто шок! Провлачио се незаслужено у претходним колима и карма је стигла!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA