Ko je Holger Rune? Pitao Novaka na Instagramu za trening, mama putuje s njim, osvojio juniorski Rolan Garos

Mladi Danac je napravio najveće iznenđenje dosadašnjeg dela Rolan Garosa

  • 0
Novak Đoković i Holger Rune Foto: Tanjug/AP

Danski teniser Holger Rune napravio je najveće iznenađenje na ovogodišnjem Rolan Garosu pošto je u četvrtoj rundi eliminisao trećeg tenisera sveta Stefanosa Cicipasa. O 18-godišnjem teniseru prosečan teniski fan malo toga zna, a on iza sebe ima veoma zanimljivu priču.

Da će biti velika teniska zvezda Rune je najavio još u juniorskim danima, pošto je sa 16 godina osvojio juniorski Rolan Garos. Kasnije te godine osvojio je i završni juniorski turnir, te postao prvi igrač sveta.

Prvi nastup na ATP turu Rune je zabeležio u martu 2021. godine na turniru u Buenos Ajresu, a nedugo zatim poslao je poruku na Instagramu Novaku Đokoviću i pitao ga da li želi da trenira s njim, na šta je dobio potvrdan odgovor.

Nedugo zatim Rune i Đoković su se susreli u prvom kolu Ju-Es Opena, a mladi teniser je morao da preda meč pri rezultatu 2:1 za Đokovića zbog grčeva. Odmah nakon meča poslao je veoma lepu poruku Đokoviću.

- Hvala Njujorku i US openu za najveće iskustvo u mojoj dosadašnjoj teniskoj karijeri. Hvala ti Novače što si me učinio mudrijim svaki put na terenu. Ti si pravi šampion. Hvala mom timu i porodici, i ogromno hvala svima koji ste me sinoć podržali, vi ste neverovatni ljudi. Jedva čekam da se vidimo opet - rekao je tada mladi Rune.

Novak Đoković, Helger Vitus Nodskov Rune Foto: Instagram / holgerrune / Printscreen

Velike ciljeve nikada nije krio, pa je odmah nakon tog meča rekao da ima cilj da bude najbolji na svetu i da osvoji mnogo Grend slemova, poput srpskog tenisera.

Ove godine je imao jednu veoma zanimljivu situaciju, pošto je u jednom danu odigrao dva meča, na dva različita turnira, i u dve različite zemlje. Rune je igrao finale čelendžera u San Remu, gde je osvojio titulu, da bi odmah potom seo u automobil i odvezao se do Monte Karla, gde je takođe slavio u prvom kolu kvalifikacija. Ušao je tada u glavni žreb, prošao i prvu rundu, a onda je i propisno namučio Kaspera Ruda u drugoj rundi.

Rune je ove godine igrao i u Beogradu, gde je eliminisan u trećoj rundi od japanskog tenisera Tara Danijela. Nakon pobede u prvom kolu turnira u Srbiji dobio je pitanje o Novaku i ponovo oduševio odgovorom sve Đokovićeve navijače.

Holger Rune Foto: Tanjug / AP

- To je jedan od najboljih mečeva u mojoj karijeri i Novak je fenomenalan momak i zaista je bila čast biti deo toga. On je inspirancija sam po sebi, možete dosta naučiti od njega. Ponekad zajedno treniramo u Monaku. Udeli mi savet u vezi mečeva i ostalih stvari. Nije bio tu neko vreme, nismo mogli da igramo međusobne mečeve, ali ostao je primer. Od velike trojke, on je najbolji za mlade tenisere baš zato što je spreman da udeli savet. Odlično je provoditi vreme na terenu sa njim, iako me je prošli put razbio, svakako je veliko iskustvo za mene.

Pobedom nad Cicipasom mladi teniser je obezbedio sebi barem 28. mesto nakon Rolan Garosa, a pobedom u četvrtfinalu protiv Kaspera Ruda popeo bi se čak na 20. poziciju. Definitivno da s njim i Karlosom Alkarazom svetski tenis ima blistavu budućnost.

Video: Nole vikao Instagraaam i pravio šou na treningu sa 317. teniserom sveta Runeom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA