Neverovatna Iga Švjontek ruši sve rekorde: Poljakinja izgubila prvi set na RG, pa pobedila 32. put u nizu!

Ona će se u četvrtfinalu sastati sa Džesikom Pegulom iz Sjedinjenih Američkih Država

  • 0
Iga Švojntek Foto: Tanjug - AP

Trenutno najbolja teniserka na planeti, Iga Švjontek plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa nakon što je na turniru prvi put bila u poziciji da gubi. Sjajnu borbu, možda i najveću od kako je počela sa neverovatnim nizom trijumfa pružila joj je Ćinven Ženg, ali ipak nije imala snage za podvig - 2:1 (6:7, 6:0, 6:2).

Prvi set potrajao je skoro sat i po, tokom kojeg je Kineskinja uspela da se vrati iz situacije u kojoj je imala brejk zaostatka protiv moćne Ige. Kineskinja je spasila ukupno pet set lopti, potom je u odlučujućem gemu gubila rezultatom 5:2, ali je vezala pet poena i privela ovaj deo igre u svoju korist.

Međutim, nestvarna Švojntekova joj je u drugom setu poslužila đevrek, odnosno krompir, pošto joj nije dala nijedan jedini gem, da bi u trećem setu nastavila sa ozbiljnom dominacijom i njena pobeda nije bila dovedena u pitanje.

Ovo je bila 32. uzastopna Igina pobeda, a ukoliko bude osvojila titulu na Rolan Garosu izjednačiće rekord Serene Vilijams od 35 vezanih pobeda, što je do sada najviše što je neka teniserka ikada uspela da upiše.

U četvrtfinalu će se sastati sa Džesikom Pegulom iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je dobila Irinu Begu sa 2:1 posle preokreta (4:6, 6:2, 6:3).

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA